Izbori 2020 Magazin

Marinika Tepić prijavila Interpolu “nestanak” republičke javne tužiteljke Dolovac

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić prijavila je jutros Interpolu “nestanak” republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac jer je po njenim rečima, nemoguće da neko ko prvi treba da reaguje na brojne afere u Srbiji, svojevoljno nestane.

Ona je novinarima u Skupštini Srbije kazala da je generalnom sekretaru Interpola Jurgenu Stoku poslala službeni dopis na engleskom jeziku u kom ga obaveštava da je republički javni tužilac Srbije nestao, piše N1.

– Povremeno je Zagorka Dolovac bila viđana u restoranu “Gondola” u Novom Sadu ali sam sklona da verujem da ni to nije činila svojom voljom. Nemoguće je da takvo lice pred institucijom koja predstavlja usko grlo u Srbiji, svojevoljno nestane pred ovakvim aferama i skandalima koji muče našu zemlju – kazala je potpredsednica SSP.

Navela je da obraćanje kancelariji Interpola u Beogradu smatra prevazišlim jer je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović “u koordinaciji” s tom kancelarijom, a do danas, kako je navela, ništa nije preduzeo da pronađe Zagorku Dolovac.

– Očekujem hitnu reakciju i da se svi uključe u potragu za Zagorkom Dolovac jer na njen odgovor čeka ubistvo Olivera Ivanovića, ubistvo Stanike Gligorijević na naplatnoj stanici Doljevac, čeka Aleksandar Obradović iz afere Krušik, nelegalni objekat na Pančićevom vrhu – navela je Marinika Tepić.

Podsetila je da je pre četiri meseca “odnela na noge” republičkom javnom tužiocu “kutije sa dokazima” o tim aferama ali i dodala da do danas traje “muk” iz te institucije.

– Postoji mogućnost da neko od građana zna nešto više o republičkom javnom tužiocu, pa ih pozivam da se jave ako imaju te informacije. Ja ću svakog dana zvati republičko javno tužilaštvo na početku i na kraju radnog vremena da proverim da li se Zagorka Dolovac pojavila na svom radnom mestu – dodala je potpredsednica Stranke slobode i pravde.

Marinika Tepić: Dokazi upućuju da su braća Vučić u direktnoj vezi sa mafijašima koji maltretiraju celu zemlju

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
339 Shares
339 Shares
Share via
Copy link