Magazin Srbija

Marinika Tepić nosilac opozicione liste na parlamentarnim izborima, Miki Aleksić drugi

marinika-tepic
Foto: istinomer/Zoran Drekalović

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić biće nosilac zajedničke liste SSP, Narodne stranke i Demokratske stranke na predstojećim parlamentarnim izborima.

Pozivajući se na nezvanična saznanja, portal Nova.rs je preneo da će drugi na listi biti potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Potpredsednica SSP nije htela da potvrdi saznanja, navodeći da bi konačan dogovor trebalo da bude zaključen

– Još traju pregovori naše stranke i naših partnera, stoga ne želim da iznosim detalje. Razumem da mnoge interesuje ova tema ali vas molim za strpljenje – rekla je Tepić za dnevnik Nova.

Takođe, Nova piše da su Dragan Đilas, Zoran Lutovac i Vuk Jeremić usaglasili kvote za zajedničku listu SSP, DS i NS na parlamentarnim izborima.

To navodi izvor Nove, koji tvrdi da je „napravljen raspored za celu listu, s tim što je različita raspodela prvih 50 i drugih 50 mesta“.

Prema informacijama lista Nova, dogovoreno je da SSP-u i njenim partnerima na listi za parlamentarne izbore pripadne 94 mesta, a po 73 Demokratskoj stranci i Narodnoj stranci.

Na njihovim kvotama biće i članovi manjih pokreta. Deset mesta pripašće nestranačkim ličnostima, koje će biti u prvih 30.

Na primer, na kvoti SSP biće i članovi PSG, PzP, sindikata Sloga. Na kvoti NS bi trebalo da bude Pokret slobodne Srbije, a očekuje se da će na listi biti i članovi Skupštine slobodne Srbije, objašnjava sagovornik Nove.

Izvor Nove kaže i da su se ove tri stranke saglasile da kandidati za najviše funkcije, gradonačelnika Beograda i predsednika Srbije ovog dela opozicije budu dogovoreni konsenzusom.

Njihov kandidat za gradonačelnika Beograda trebalo bi da bude nestranačka ličnost. Prema nekim informacijama, već se zna i ko će ispred te buduće koalicije biti u trci za prvog čoveka prestonice.

Konkretnijeg dogovora oko kandidata za predsednika Srbije nema, a ranije se u tom kontekstu pominjao potpredsednik NS Zdravko Ponoš.

Ipak, u NS su isticali da imaju više kandidata koji bi mogli da obavljaju ovu funkciju.

Marinika Tepić: Ja Vučiću dišem za vrat i neću se povući! Da vidim kako će se odbraniti od ovih dokaza

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


877 Shares
877 Shares
Share via
Copy link