Magazin Srbija

Marinika Tepić: Evo dokaza da je Žeželj našim parama, preko Telekoma, kupio Kurir

Marinika Tepić
Foto: ScnShot Nova.rs YT

Potpredsednica SSP Marinika Tepić je na današnjoj konferenciji za medije rekla kako je samo četiri dana pre nego što je registovana kupovina “Adria media grupe” od strane Igora Žeželja, “Telekom” u bilansu stanja za 2018. godinu iskazao avans od 14 miliona evra.

To je navela u kontekstu afere Telekom – Kurir o kojoj već danima izveštava javnost.

– Pošto je u toku relativizacija tvrdnji da je Žeželj kupio “Kurir” našim novcem, ja ću vam pokazati činjenice i vrlo jasne i eksplicitne podatke u vezi svega. Igor Žeželj je registrovao kupovinu 4. januara 2019. godine. Samo četiri dana ranije u bilansu stanja telekoma za 2018. na poziciji 15 iskazani su dati avansi u iznosu od 14 miliona evra, a za prethodnu godinu su avansi bili 3 puta manji – rekla je Tepić i pokazala papire koji te tvrdnje dokazuju.

Ona je ponovila da će tražiti formiranje nezavisne komisije koja bi ispita rad “Telekoma”, koju bi činili pravni i finansijski eksperti, konsutanti, ali i ljudi iz “Telekoma”.

– Poslednja poruka menadžementu “Telekoma”: nemojte se prikrivati iza priče da se ovde radi o politici. Zadužili ste “Telekom”, povećali mu dug na više od milijardu evra, radite za basnoslovne plate, a “Telekom” ste doveli do prosjačkog štapa. Podnesite izveštaje, dajte nam bruto bilanse i izveštaje banaka i dajte nam sve papire sa transakcijama. Odgovaraćete mnogo pre neg što se nadate – rekla je Tepić.

Tepić je još govorila i o dodatnih “28 miliona evra u poslovanju Žeželjeve firme”.

– Godinu dana ranije imao je tek 2.000 evra, odakle mu 28 miliona evra, ko mu ih je dao, jer je njegov prihod bio tek 600 miliona dinara. Ne postoji ni osnov da se zaduži, a kamoli da uspe da dobije po zakonu 28 miliona evra – rekla je ona.

Izvor: Nova.rs/Mihajlo Jovićević

Marinika Tepić: Dokazi upućuju da su braća Vučić u direktnoj vezi sa mafijašima koji maltretiraju celu zemlju

Dragana Krstić

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

14 Shares
Share via
Copy link