Magazin

Ministar iz BiH koji je studirao 12 godina formira kabinet, a ovo je nova savetnica

marina-sevkusic

Novi ministar za ljudska prava i izbeglice Bosne i Hercegovine Miloš Lučić već je izazvao mnogo pažnje zbog činjenice da je srednju školu pohađao pet, dok je studirao čak 12 godina.

No, novi ministar je već počeo da formira svoj kabinet, a kako saznaje N1, jedna od savetnica biće mu Marina Ševkušić, nekadašnja druga pratilja Miss Planete Zemlje BiH.

Neslužbeno, Marina je po struci diplomirani politikolog, a jedno vreme radila je i u Ministarstvu vanjskih poslova BiH, u kabinetu Igora Crnadka.

N1 piše da je tamo bila sekretarica u kabinetu ministra. Na svom Fejsbuk profilu navela je kako je njeno školovanje M. A. International Realtions/Diplomacy.

marina-sevkusic-2

Da je nova savetnica Lučića, potvrdila je i sama Ševkušić danas objavama na društvenim mrežama, gdje je navela kako ima novi radno mesto, upravo u Ministarstvu za ljudska prava i izbeglice BIH.

Uvidom u njn Instagram profil, jasno je kako se ova mlada devojka dugi niz godina bavila modelingom i manekenstvom, što dokazuju i priložene fotografije, dok je vodila i Školu za usavršavanje “Futura”.

O tome su pisali i pojedini tamošnji portali.

Inače, na službenim stranicama Ministarstva za ljudska prava i izbeglice još uvijek nije objavljeno ime novoizabranog ministra, kao ni sastav njegovog kabineta.

Inače, Pravilnikom je utvrđeno da Ministarstvo ima ukupno 112 izvršilaca od čega su dva (2) funkcioneri, šest (6) savetnici, osam (8) rukovodeći državni službenici, šezdeset i pet (65) državni službenici i trideset i jedan (31) zaposleni.

Ostaje tako nepoznanica za sada, za šta će ministra Lučića savetovati druga pratilja Miss Planete Zemlje BiH 2016.

Novinari su kontaktirali i Ministarstvo, međutim do ovoga trenutka im je rečeno kako je ministar Lučić danas preuzeo kabinet, te da ima brojne sastanke uz obećanje da će nam se javiti.

Savetnica predsednika: Prestanite da maltretirate ljude i šerpama im igrate po živcima

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link