Magazin Srbija

„Živim za dan kad ćeš me sačekati na nebu“: Preminula lepa Marija (33) čija je dobrota pre 2 godine ganula Srbiju

marija preminula
Printscreen/Twitter

Advokatica Marija Takić Pešić (33) koja je pre godinu i po dana oduševila Srbiju humanitarnom akcijom prikupljanja paketića za siromašnu decu i decu bez roditeljskog staranja, preminula je u Nišu posle teške bolesti.

Tužnu vest na Tviteru sinoć je objavio njen suprug, sa kojim je u Nišu uspešno vodila advokatsku kancelariju.

Marija Takić Pešić je rođena je 1989. godine u Leskovcu. Završila je Petu beogradsku gimnaziju a diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2014. godine sa prosečnom ocenom 9,21. U Londonu je završila Pravnu školu poslovnog engleskog jezika, akreditovanu od strane „British Council“. Pripravnički staž obavila je u advokatskoj kancelariji Takić u Leskovcu, čime nastavlja dugogodišnju porodičnu advokatsku tradiciju.

Nakon okončanja pripravničkog staža, pred Ministarstvom pravde Republike Srbije je položila Pravosudni ispit 2016. godine a zvanje advokata je stekla dana 26. maja 2017. godine. Bila je član Advokatske komore Srbije i Advokatske komore u Nišu.

Prema informacijama sa sajta advokatske kancelarije uspešno se bavila zastupanjem klijenata u građanskim i krivičnim postupcima, a usko je bila specijalizovana za porodično pravo, naročito u bračnim sporovima, postupcima povodom nasilja u porodici, kao i postupcima radi ostvarivanja prava na obavezno izdržavanje.

No, Marija nije bila samo brilijantan advokat, već i veliki humanista.

– Najlepši oblik dobrote je davanje, govorila je ona na Božić 2021. godine kada je sa suprugom pokrenula humanitarnu akciju podele paketića ugroženim mališanima na Jugu Srbije.

– Akciju „Paketić sreće“ pokrenuli smo suprug i ja zajedno u želji da u domove dece bez roditeljskog staranja, kao i u domove socijalno ugoržene dece na jugu Srbije, unesemo čaroliju novogodišnjih praznika – govorila je tada Marija.

Paketići su prikupljani u advokatskim kancelarijama u NIšu i Leskovcu a za samo desetak dana prikupljeno je oko 500 paketića za socijalno ugrožene mališane i decu bez roditelja. Pored slatkiša i igračaka, u paketićima se nalazila garderoba, vaučeri za jahanje konja i klizanje na ledu, “home made” stvari, koje su donirali razni sponzori.

Ovo nije jedina Marijina humanitarna akcija – pre dve godine ona je prikupila 40 paketića za decu koja se leče na onkologiji, za šta je bila nagrađena plaketom NURDOR-a.

Marija je za sobom ostavila supruga i ćerku koja se rodila pre tri i po meseca.

Sahrana Marije Takić Pešić obaviće se u ponedeljak 24. oktobra na Novom groblju u Nišu u 14 sati, a opelo u crkvi Časnog krsta biće održano u 13.30 sati.

„Koliko je bila lepa spolja, toliko je bila lepa i iznutra“

Vest o smrti mlade advokatice, potresla je mnoge njene koleginice i kolege iz Niša, koji izjavljuju saučešće porodici putem društvenih mreža.

– Koliko je bila lepa spolja, toliko je bila lepa i iznutra. Ne samo da je bila vrsni advokat, nego je bila i veliki čovek i humanista. Zračila je dobrotom i plemenitošću, izgubili smo jednu predivnu osobu, priča jedan od Marijinih kolega advokata.

Izvor: Blic

„Moj Makiša, napustila nas je tiho“: Preminula Maša Artiko (14), Srbija u suzama

632 Shares
632 Shares
Share via
Copy link