Magazin

Maradonin prvi automobil koji je 2003. pronađen u kokošinjcu sada je na aukciji

maradonin stojadin

Davne 1982. godine legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona kupio je svoj prvi automobil, i to čuveni Fiat 128 CL.

Maradonin ‘stojadin’ je 2003. pronađen u kokošinjcu u predgrađu Buenos Airesa, a za pravu cenu on sada može biti vaš.

Maradoninog prvog ‘ljubimca’ pronašao je je Martin Varone, kolekcionar automobila, i upravo on je ovaj automobil ponudio na aukciji.

Maradona je vrlo retko vozio ovu 128-icu jer je nedugo nakon što ga je kupio usledio njegov transfer u Barselonu, a zatim u Napoli, pa je sa usponom karijere i njegov izbor automobila postao dosta ekskluzivniji.

Legendarni argentinski fudbaler je najviše vozio modele Ferrari Testarossa i Porsche 911 Carrera 2 Cabrio. Na taj način, njegov prvi automobil je bio zaboravljen sve do početka ovog veka kada ga je pronašao Martin Varone. Ovaj kolekcionar je čekao pravi trenutak za njegovu prodaju, a to je rešio da učini godinu dana nakon smrti Maradone.

Novi vlasnik ovog Fiata 128 dobiće i digitalni vaučer kao dokaz autentičnosti automobila.

Ukoliko ste kojim slučajem zainteresovani, kupovina se može izvršiti isključivo kriptovalutama, a početna cena je oko 400.000 dolara, a svi potencijalni kupci mogu poslati svoju ponudu do 15. februara 2022.

Kako piše Auto Klub, Fiat 128 je prvi put predstavljen davne 1969. godine, a kod nas je bio poznatiji kao Zastava 128, jer se ovaj model proizvodio i u Kragujevcu po licenci Fiata od 1980. godine.

Novičin legendarni “stojadin” proslavio 42. rođendan a i dalje se kotrlja

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

52 Shares
Share via
Copy link