Putovanja

Manje poznati gradovi u Srbiji

Srbija je zemlja koja je jako bogata raznim lepotama i u kojoj uvek možete pronaći mnoštvo zanimljivosti i atrakcija. Naravno, većina ljudi kada pomisli na Srbiju, pomisli na gradove poput Beograda, Novog Sada i Niša, ali pored ovih gradova, postoje i drugi koji su nešto manje popularni, ali jednako lepi, zanimljivi i ponudiće vam zaista pregršt atrakcija za nezaboravan odmor. Ukoliko vas zanima da otkrijete koji su to sve gradovi, samo nastavite da čitate dalje. Ovi gradovi u Srbiji možda nisu toliko popularni, ali imaju da mnogo toga ponude. Ukoliko vas zanima i da otkrijete izuzetna mesta u Crnoj Gori za koja, verovatno, takođe niste čuli, na pravom ste mestu.

Pančevo- grad bogate kulture

Pančevo, divan grad nadomak Beograda, posebno je mesto koje već decenijama uspešno neguje svoju kulturu i tradiciju i to na veoma impresivan način. Verujemo da ćete biti oduševljeni istorijom ovog grada, ali i gostoprimljivim ljudima koji žive u njemu. Iako je, ponekad, Pančevo u senci naše prestonice, to zaista nije pravedno jer je Pančevo mesto koje može da vam mnogo toga ponudi. Naša preporuka je da obiđete muzeje i spomenike, pre svega Narodni muzej Pančevo. Na gradskom keju se nalazi neverovatna kompozicija koja je sastavljena od stare lokomotive i vagona, prava poslastica za sve turiste.

Novi Pazar- mesto duge tradicije

Istorija Novog Pazara je zaista duga, zanimljiva i jedinstvena. Tokom posete Novom Pazaru naš savet je da obavezno posetite čuveno, srednjovekovno utvrđenje, novopazarsku tvrđavu koju je podigao turski vojskovođa Isa-beg-Isahović, kao znak da je osvojio čuveni Novi Pazar. Prepoznatljivi i najpoznatiji simbol ove tvrđave je velika Kula, koju mnogi zovu Stara izvidnica ili Kula motrilja. Na samoj tvrđavi se primećuje uticaj turske vlasti, arhitekture i osmanlijske ornamentike. Pored ove impozantne tvrđave, Novi Pazar se ponosi i odličnom kuhinjom, pogotovo ćevapima i sličnim, tradicionalnim specijalitetima koje obavezno morate probati.

Čačak- grad pečenja i veselja

Sad se selimo u srce šumadije, grad koji je tradicionalno poznat po odličnom pečenju, bilo jagnjećem, bilo prasećem. Iako se tako ne čini na prvi pogled, čak i u ovom gradu postoji mnoštvo zanimljivih atrakcija, istaknutih muzeja i lepih restorana u kojima možete uvek uživati. Jedno od nezaobilaznih mesta je Dom kulture u Čačku, mesto u kome možete pogledati razne izložbe i eksponate. Pored Doma kulture, u ovom gradu se nalazi i predivan gradski park, idealan za duge šetnje i uživanje u prirodi, dok neposredna blizina Ovčar Banje dodatno doprinosi razvoju Čačka i njegovog turizma. Što se pečenje tiče, gotovo na svakom koraku možete pronaći poneku pečenjaru. Čačak je jedan od najlepših gradova zapada naše zemlje, a njegova priroda i zelenilo, sigurno će vas ostaviti bez daha. Pored toga, u samom srcu grada, nalaze se drevni ostaci nekadašanjih rimskih termi koje možete posetiti svakog dana.

Nadamo se da vam je ovaj tekst dao drugačije, ali zanimljive predloge i da vas je naveo da, možda, razmislite da posetite bar neki od navedenih gradova. Pored Čačka, Novog Pazara i Pančeva, postoji mnoštvo drugih gradova u našoj zemlji koji nisu toliko popularni, ali su zaista lepi, jedinstveni i mogu vam ponuditi pregršt dobrih sadržaja.

OGLAS

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link