Lifestyle

Mali trikovi u domaćinstvu

Saveti naših baka i današnjim takozvanim savremenim domaćicama dobro dođu. Kada ne znate kako da uklonite mrlje sa zidova, odeće ili pegle treba samo da se setite šta su naše bake govorile i mrlje će brzo nestati.

Mrlje na dnu pegle

Naše bake su govorile da kuća bez sode bikarbone nije domaćinstvo. Mrlje na dnu pegle možete ukloniti sa sodom bikarbonom i vodom, tako što ćete ih pomešati i trljati sa krpom dok ne očistite dno.

karirano-garderoba
izvor: orig09.deviantartn

Fleke od crnog vina

Već je dobro poznato da se fleke od crnog vina uklanjaju belim vinom.

Kako ukloniti tragove pudera?

Skoro svaka žena se našla u situaciji da baš onda kada je u potpunosti spremna za izlazak  je zadesi maler i kapne joj tečni puder na odeću. Naše bake nisu koristile puder, ali sam negde čula da se ovakve mrlje mogu skidati penom za brijanje. Nanesete je malo na fleku i zatim je operite.

Prljavi zidovi

Ukoliko su vaša deca bila kreativna i ostavila vam “uspomene” na zidovima, nemojte se brinuti, jer i za ovo postoji trik. Nemojte trljati vodom, jer to može samo da pogorša stvar. Ove fleke se najbolje uklanjaju mikrofiberom.

garderober-odeca
Facebook

Kaput kao nov

Po kaputima se lako primeti da su iznošeni i da nisu novi. Često se dešava da se na njima nahvata prljavština, dlačice od ljubimca ili druge odeće i da nastanu neke neravnine na površini tkanine. Ovo možete srediti uz pomoć starog brijača tako što ćete preći preko površine, a on će lako ukloniti sve nesavršenosti i vaš kaput će opet biti kao nov.

stikle-cipele-cizme-zena-moć
Foto: pixabay.com

Tesne cipele

Kupili ste nove cipele, broj vam odgovara, ali vam baš i nisu udobne. Niste ih do sada nosili, a treba u njima da provedete ceo dan i bojite se da ćete dobiti žuljeve. Jedan od trikova je da ih stavite u zamrzivač, a onda da obujete nekoliko čarapa i tako da hodate kako bi one poprimile oblik vaših nogu. Drugi trik je da umesto zamrzivača koristite fen i da grejete mesto koje treba da se raširi.

Više o trikovima u vezi sa šminkom

 

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link