Beograd Novi Sad

U BG i NS besni rat, mali maturanti ludi od sreće što su završili osnovnu (VIDEO)

ivo andrić
Printscreen Collage

Kraj osnovne škole maturanti širom Srbije već tradicionalno obeležavaju vrlo burno i na ivici incidenta. Ni ove godine nisu izostale baklje niti jurnjava po gradskim ulicama, a na nekim lokacijama izazvali su i požare sa minimalnim posledicama.

U vreme društvenih mreža mnoge stvari izbijaju na površinu, a zblažnjavanje javnosti na neke pojave donekle je i prilično neopravdano jer sve te stvari se rade već godinama, ali su protekle uz mnogo manje buke i medijske pažnje.

Danas su osmaci iz Osnovne škole “Ivo Andrić” na Kanarevom brdu u Beogradu dospeli u žižu interesovanja zbog, kako mediji prenose, zapaljenih baklji i dimnih zavesa zbog kojih je Miljakovac izgledao kao ratna zona i blaža verzija Marijupolja.

Ok, ovo sa Marijupuljom je fazon koji naravno ne oslikava niti približno stanje na terenu, međutim naslovi i komentari zaista idu u pravcu početka rata na Kanarevom brdu.

Neki od komentara na Fejsbuku idu u prilog ovakvim tvrdnjama.

„Ovo su maloletna deca, ko je organizovao ovo treba da snosi posledice, kao i roditelji čak se može smatrati nebrigom za dete. Ovo je dno dna.“

„U moje vreme toga nije bilo, završiš osnovnu skolu, odeš na letovanje i upišeš se u srednju školu…Koliko su se vremena promenila, uskoro kad se završi druženje u vrtiću, eto njih na ulicama sa muzikom i petardama…“

„Aaa uuu šta će da rade na kraju srednje ovo je uhh…..“

Na susednom Voždovcu, u naselju Braće Jerković i Osnovnoj školi “Đura Daničić” došlo je do požara koji je vatrogasna ekipa ubrzo stavila pod kontrolu.

Prema informacijama koje je u javnost pustila Instagram stranica “Moj Beograd”, maturanti su zapalili malu travnatu površinu, ali su vatrogasci pravovremeno reagovali.

Ništa manje vatreno nije bilo ni u novosadskom naselju Detelinara…

Ovo čuđenje i zgražavanje zapravo nije primereno realnosti u kojoj se ovo društvo nalazi već duže od tri decenije. Idealizacija kriminalaca, takozvanih vitezova sa beogradskog asfalta i navijačkih huligana, ubica i koljača dovodi do toga da stasavaju sve agresivnije generacije koje stiču pogrešne predstave o smislu života.

Posledice su očigledne, a ovakve scene ponavljaju se unazad nekoliko decenija. Zaista ne bi bilo čudo ukoliko se i polazak u osnovnu uskoro bude proslavljao sa topovskim udarima i utokama za decu uzrasta od 3 do 12 godina.

Reči koje Dragan Nikolić poručuje na samom kraju legendarnog filma „Mlad i zdrav kao ruža“ i dalje odzvanjaju našom društvenom zajednicom: „Ja sam vaša budućnost.“

Maturanti u Hrvatskoj kraj škole slavili uz nacistički pozdrav, profesorka ih sa ponosom gledala

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

649 Shares
649 Shares
Share via
Copy link