Magazin

Da je majčinska ljubav neuništiva, dokaz je baka Olga koja 59 godina nosi sina na leđima

O ljubavi majke prema deci ispisano je toliko tekstova, priča, pesama. Ali malo koja priča može da se poredi sa pričom Predraga Boškovića i njegove majke Olge koja ceo život sina nosi na leđima.

Iako, zbog cerebralne paralize, od rođenja nepokretan, 59-godišnji Predrag iz Mušića kod Kosjerića, uz podršku 77-godišnje majke, koja ga od rođenja nosi na plećima, uspešno pobeđuje životne prepreke, piše RTS.

Obrađuje drvo, izrađuje nameštaj, bavi se pirografijom, druži se, i uz podršku porodice, rodbine, komšija i kosjerićkog Centra za socijalni rad, kako kaže, “živi punim plućima”.

Prvi, ali i svi naredni koraci u gotovo šest decenija života Predraga Boškovića, bili su uz njenu snažnu majčinsku ljubav, podršku i pomoć.

“Majka me je nosila na leđima u školu i iz škole, majka je podelila život sa mnom, takoreći i ona živi dva života na neki način, moj i njen”, ispričao je Predrag.

Olga Bošković, Predragova majka, kazala je da je bilo lakše dok je bio manji.

“E sad, kako je veći… Nije lako volikog čoveka dignuti na leđa i nositi i sve, ali šta ćeš, tako mi je Bog valjda usudio, pa nemam kud, moram”, rekla je Olga.

Uz sve obaveze u domaćinstvu na selu, uprkos krhkoj građi i godinama, Olga prati Predragova interesovanja, kojih se zbog bolesti nije odrekao.

“Ja njega tu iznesem i dodam mu sve što mu treba, turim tu, a kolica su imala neka al‘ on ne može, gde ćemo mi tu kolica, ne može, nudilo je Socijalno, neka”, dodaje Olga Bošković.

Predrag je, kaže, uvek nalazio neku satisfakciju u životu, utehu u drvetu.

“Radim sa drvetom. Ja idem da radim kao da sam dogovorio ogroman posao, ja moram da završim to danas, ja volim da radim”, priča Predrag.

Do novih, životnih pobeda, Predrag jednom, levom rukom stvara, planira i priželjkuje svadbu bratanica.

“Da je majka uz mene živa i zdrava, bar ovoliko koliko je sad. A dokle ćemo moći i ja i ona, to ćemo videti”, kazao je Predrag.

Бака Олга са 77 година носи сина на плећима

Предраг Бошковић из Мушића код Косјерића због церебралне парализе од рођења је непокретан. Његова 77-годишња мајка од рођења, па све до данас, носи га на плећима. (ВИДЕО)www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/drustvo/3766032/baka-olga-sa-77-godina-nosi-sina-na-plecima.html

Gepostet von Internet portal RTS-a am Sonntag, 8. Dezember 2019

273 Shares
273 Shares
Share via
Copy link