Uncategorized

Maja i Bole – muzički duo bez premca (VIDEO)

Maja Matić i Bogdan Spasić, poznatiji kao Maja i Bole su novosadski akustički duo. Na njihovom repertoaru su pesme različitih perioda pop i rok muzike. Dakle, i Bitlsi i Ejmi Vajnhaus, i Marvin Gej i Moloko, i INXS i Hendriks, i Bob Marli i Soni i Šer. Takođe, ima tu i pesama sa domaće scene – Bebi Dol, Oliver Mandić, Sevdah Bejbi, Zemlja Gruva…

Kakvi su bili vaši muzički počeci?

Mi se poznajemo preko 10 godina. Bole je svirao i pevao u Basement grupi, a ja u bendu Screaming Brothers. Posećivali smo jedno drugom svirke, družili se, vokalno sazrevali i odrastali kroz raznorazna muzička iskustva.

Kako to da su se diplomirana vajarka i profesor književnosti odlučili za muziku?

Diplomirana vajarka – profesor likovne kulture i profesor književnosti bez muzike definitivno ne funkcionišu. I jedno i drugo su naše velike pasije. Retko kad postoji inspiracija za rad ako u pozadini ne svira neka nama draga muzika.

maja-i-bole-2

Gde sve svirate?

Najčešće sviramo u našem Novom Sadu. To su uglavnom restorani, bašte i kafići. Svake nedelje smo u Pikniku, na Bećarcu – kerećoj plaži, na Štrandu ili negde drugde u gradu.

Koja svirka vam je ostala u najlepšem sećanju?

Svaka svirka nosi neki lep trenutak i lepu uspomenu. Dugo sviramo zajedno, tako da imamo prostora za smeh i neke naše interne fazone, što lično smatramo veoma važnim. S obzirom na to da smo duo i da sviramo „kulturnu” muziku, lep je gest kada nam neko ostavi bakšiš onda kada ga pogodi određena pesma.

maja-i-bole-3

Ko su vaši muzički uzori?

Naši uzori su u principu veoma slični, i na tome zahvaljujemo roditeljima koji su slušali Bitlse, Stonse, Flojde… Bogdan sjajno izvodi pesme Arsena Dedića i Kemala Montena, dok ja više volim da izvodim stare strane pesme.

Koliko je bitna vaša međusobna komunikacija, s obzirom na to da je u pitanju duo?

Komunikacija i dobar odnos su definitivno najvažniji i presudni za uspeh. S obzirom na to da smo Bogdan i ja najbolji prijatelji, odlično funkcionišemo već 4 godine i kao duo, bariton i alt.

Kakvi su vam dalji planovi u zajedničkom radu?

Planove nemamo. Zvezde su na našoj strani, tako da se uvek dešava nešto lepo. Za muziku se nismo odlučili, ona se odlučila za nas, tako da ne brinemo.

maja-i-bole-4

Milica Barać

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

403 Shares
403 Shares
Share via
Copy link