Novi Sad

Made in Srbija: Zbog spora oko parcele zazidao komšije

Porodica Lj. koja živi u novosadskom naselju Salajka više nije u mogućnosti da izađe iz svoje kuće, pošto im je prvi komšija N. T. zagradio izlaz, uz objašnjenje da je porodica Lj. bespravno koristila njegovu parcelu da bi izašli na ulicu.

Porodica Lj. koji su ostali bez dela kuće pre dve godine na osnovu Trifkovićeve tužbe, sada više ne mogu da izađu iz dela u kom stanuju jer je komšija sa kojim su u sporu pre nekoliko meseci postao vlasnik dela parcele, odnosno dvorišta kojim se izlazi na ulicu. On je danas i konačno angažovao građevinske radnike da naprave ogradu i onemoguće ih da izađu napolje.

A. i Z. Lj. su naveli da su nedavno saznali da je Trifković, na osnovu toga što je postao vlasnik dela kuće koji im je oduzeo, uspeo da se upiše i kao vlasnik dela parcele, pa je sada rešio da postavi ogradu i onemugući ih da izlaze napolje. Kažu da su podneli žalbu sudu i da je postupak u toku.

A. i Z. smatraju da niko nema pravo da ogradi prostor u kojem žive i da komšija mora da im omogući pravo prolaza, odnosno ulaza i izlaza. Kako sada stvari stoje, da bi izašli ili ušli u svoj stan moraće da preskaču neku od postojećih ograda.

– Mi i posle dve godine i dalje živimo bez vode i struje, a sada više nećemo moći da izađemo ni iz svog dvorišta. Nije nam jasno kako je uspeo u katastru da se upiše i kao vlasnik parcele, iako bi mi trebali da budemo. Ali nije ovo prva čudna presuda ili odluka suda i katastra. Mi se 15 godina povlačimo po sudovima zbog njegovih tužbi i eto sada je postao vlasnik i postavlja visoku kapiju.

Nećemo moći nigde da idemo, sem preko merdevina pa u dvorišta okolnih komšija koji nam i danas pomažu dajući nam vodu i struju preko produžnih kablova. Ne znamo šta da radimo, ovo je neshvatljivo. Doživeli smo i da ne može da budemo upisani na ovoj adresi, jer nas je i policija obrisala sa adrese stanovanja, pa smo se prijavili kod kod jednog od komšija – navodi Z. Lj.

Ova porodica dodaje i da sa dvoje dece preživljavaju zahvaljujući drugim komšijama iz okoline koji su svesni težine problema u kojem su se našli zbog sporova koje Trifković vodi protiv njih, a sve kako bi došao do parcele za koju smatra da njemu pripada.

N. T. je rekao da su Lj., kao i još jedan komšija, izgubili sporove koje je poveo protiv njih i da je sada ova parcela prema sudskim presudama njegova. Dodao je i da bi Lj. dozvolio prolaz na osnovu prava, ali da oni nisu ni prijavljeni na toj adresi, pa “ako neko nije tu ni ne može da mu dozvoli da tuda prolazi”.

Takođe je naveo i da Lj. ipak imaju vrata ka dvorištu drugog komšije koja im omogućavaju izlaz, ali su se novinari uverili da vrata ne postoje, već samo merdevine koje su danas postavljene.

Na pitanje kako misli da se tuda prolazi, T. je rekao da Lj. imaju dve opcije, ili preko merdevima ili da im komšija R. otvori prolaz kroz zid, jer su se kod njega i prijavili na adresu. Kako kaže, svoju parcelu izdao je firmi koja ne može da počne sa radom jer ih Lj. u tome sprečavaju.

Dodajmo da je tokom rada na ovoj priči došlo do manjeg incidenta kada je T. pokušao vikom i guranjem da odvrati novinarelajka od svog radnog zadatka, ali se kasnije smirio dolaskom drugih novinara i policije.

Evo zašto su Novosađani dobre komšije

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link