Ljubimci

Mačak Žuća – od uličara do direktorske fotelje

Ko sve ide u školu? U školu idu deca kako bi naučila da čitaju i da pišu, u školu odlaze da rade nastavnici i učitelji, računovođe, psiholozi, majstori. Svi samo odu u školu i vrate se iz nje. Međutim, da li ste se ikada zapitali ko živi u školi? Hm… pa da vidimo. Miševi, pauci, bubašvabe, mačak Žuća… Mačak Žuća, pitate se? O, da.

Ukoliko prošetate hodnicima OŠ „Jožef Atila“ na Telepu, primetićete velikog narandžastog mačka, pravog reprezantativnog uzorka porodice mačaka koji podseća na lavića. Bez ikakve brige tumara on praznim hodnicima ili ćete ga videti kako spava u fotelji u portirnici. Ipak, najomiljenije mesto za dremku mu je direktorova fotelja.

macak-zuca-dremka-sobica
Foto: Jovana Rakić

Žuća je ulični mačak koji je još kao malo mače došao u školsko dvorište. Kako kažu spremačice koje vode najviše briga o njemu, bio je jako neuredan i mršav kada se prvi put pojavio.

– Došao je u školu pre jedno 4 godine. Koleginica Nata je ta koja ga je prva nahranila, a Zdenka i ja smo ga  najviše zavolele. Imam utisak da naprosto oseti kada je naša smena i dođe. Uglavnom bude tu sa nama sve dok ne pođemo kući. Ne mogu da opišem koliko ga volim – ispričala nam je spremačica Rosa Kopanja.

Prema njenim rečima, u početku je bilo puno kritika od strane koleginica i kolega, čak je i šef obezbeđenja iznova i iznova ponavljao kako mačku nije mesto u školi i da on nema prava da tu bude. No, međutim, kako je vreme odmicalo mnogi su ga zavoleli, što nam je potvrdio i direktor škole Dragan Utržan.

macak-zuca-jezik-macka
Foto: Jovana Rakić

Radnik obezbeđenja Miroslav Kocaj nam je ispričao da je ponekad i dalje čudno kada vidite mačku kako leži na otiraču pred glavnim ulazom.

Na sledećoj strani koga Žuća najviše voli…

Kučići od kojih su i nevladine organizacije digle ruke

Čitajte Luftiku na Google vestima

Anita Čolak

komentara

Klikni da objaviš komentar

900 Shares
900 Shares
Share via
Copy link