Teško je poverovati, ali kad pročitate o čemu je reč, zapitaćete se čemu još nas nisu učili u školi, a istorija će mnogima odjednom biti veoma zanimljivija. Od neverovatnih običaja do neobičnih slučajnosti – pročitajte najčudnije istorijske činjenice.

1Sovjetski biolog Ilija Ivanovič Ivanov je pokušao da napravi humanzu – da ljudskom spermom oplodi šimpanzu. Ali nije uspeo.

2Nakon stvaranja Rimskog carstva, otac je mogao potpuno legalno da ubije bilo kojeg člana porodice i da ne odgovara za to.

pixabay.com

3U 16. i 17. veku bogati Evropljani jeli su leševe jer su verovali da će ih oni izlečiti od raznih bolesti. Oni najbogatiji jeli su čak i ostatke egipatskih mumija, rizikujući živote da bi opljačkali grobnice.

4Margaret Sanger je 1917. godine bila uhapšena i osuđena na mesec dana zatvora jer je započela radila na kontracepcijskim sredstvima.

5U starom Egiptu, sluge su se mazale medom, kako bi odvratile muve od faraona.

6U srednjem veku i životinjama se sudilo za prekršaje, a često su bile osuđene na smrt.

rubylane.com

7Stari Rimljani su koristili mokraću kao tečnost za ispiranje usta.

8Pre nego što je postao papa, Pije II napisao je erotski roman Priča o dvoje ljubavnika.

9Nakon što je papa Gregorije IX povezao mačke i obožavanje đavola, mačke širom Evrope su istrebljivane u gomilama.

10Ovaj nedostatak mačaka doveo je do širenja mnogobrojnih zaraznih bolesti jer je došlo do porasta broja pacova. Najgora od tih bolesti bila je bubonička kuga koja je ubila preko 100 miliona ljudi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here