Magazin

Černobiljski luna park preseljen u Inđiju (FOTO)

luna-park-indjija
PrtSc/Facebook/Građanin

Građani Inđije ostali su u šoku nakon što je nedavno u njihovom gradu postavljen luna park za decu u neposrednoj blizini nekadašnje „Krznare“ u izuzetno nebezbednom, prljavom i opasnom okruženju.

Fotografije ovog luna parka objavljene su na Fejsbuku i izazvale su lavinu negativnih komentara korisnika.

„Ovo nije kadar iz nekog horor filma. Ovo je luna park u centru Inđije“ – ovako je opisanа fotografija usnimljena u parku namenjenom deci, a na njoj se može videti kako se jedna odrasla osoba, zajedno sa dvoje dece, vozi na nečemu što podseća na dečiji rolerkoster.

U pozadini se vidi porušena zgrada, šut, smeće, pa prizor neodoljivo podseća na čuveni panoramski točak u Černobilju.

Posted by ГрађанИН on Thursday, June 2, 2022

Fotografija je objavljena na stranici „GrađanIN“, a ispod nje se nanizalo na stotinu komentara:

„Nadam se da ste proverili bezbednost rada na novom terenu jer je teren na opštini i nije korišćen u ove svrhe – te se mi građani pitamo jel bezbedno i ko garantuje kad opština vazda pere ruke od svega. Slike koje se dele užasne su za marketing opstine. Jezive zapravo i nema keltskog sela koje će ovaj užasni prizor da spere… Ne može da vas se ne tiče“, navela je jedna Fejsbuk korisnica, dok je druga dodala:

„Nije bezbedno uopšte, bila ja juče sa klincem. Užas, još je gore nego na slici. Ima dosta stakla razbijenog na prozorima, pored kojih se prolazi. Neko će uzeti od tih ljudi debele pare za izdavanje te lokacije, a nisu bili u stanju da to bar malo raščiste i srede da bude bezbedno i za našu decu i za ljude koji su tamo“.

Opština: Nemamo zakonskih ovlašćenja

Pošto se fotografija društvenim mrežama širi munjevitom brzinom, na svom zvaničnom profilu oglasila se i sama opština.

„Povodom aktuelnih dešavanja i komentara o lokaciji i okruženju zabavnog parka za decu u Inđiji obaveštavamo javnost da Opštinu Inđija nije niko kontaktirao za lokaciju postavljanja zabavnog parka. Naime, zabavni sadržaji su postavljeni na privatnoj parceli za koje nisu potrebne niti tražene dozvole. Opštinska inspekcija nema zakonskih ovlašćenja da na privatnoj parceli zabrani rad koji ne krši nijednu komunalnu uredbu ili zakon“, navela je opština.

Opština Inđija je, kako se navodi, donela i sprovodi brojne mere u cilju podrške porodici i čini sve što je u njenoj nadležnosti da podigne stepen bezbednost dece.

„Takođe, Opština Inđija čini sve da se aktuelna situacija reši u korist bezbednosti dece i ostalih posetilaca. Isto tako smatramo da korišćenje dece u političke svrhe u cilju sticanja jeftinih političkih poena predstavlja najniži poriv pojedinaca i grupa kojih kao društvo treba da se stidimo“, navode.

Izvor: Nova

„Ringišpil smrti“ u Ovči, deca bezbrižno lete tik do vozila na putu (VIDEO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

26 Shares
Share via
Copy link