Magazin

Luka Dončić plaća sahranu dece ubijene u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“

luka-doncic
Foto: Beta/AP

Dan posle užasnog događaja u Beogradu, gde je u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru 14-godišnji učenik vatrenim oružjem ubio osmoro đaka i čuvara te ustanove, a više osoba ranio, iz Sjedinjenih Amerčkih Država je stigla pomalo nestvarna, a izuzetno dirljiva vest.

Naime, košarkaš Dalas maveriksa i rereprezentacije Slovenije, Luka Dončić rešio je da plati troškove sahrane ubijenih mališana.

Prenosimo vam u celosti vest koju je emitovao najveći američki sportski medij, ESPN:

„Kako je za ESPN rekao portparol ‘Luka Dončić fondacije’ u četvrtak, zvezda Dalas maveriksa Luka Dončić se obavezao da plati troškove sahrane dece ubijene u beogradskoj osnovnoj školi, kao i psihološko savetovanje za preživele.

Dončić ima duboke korene koji ga vezuju za region oko glavnog grad Srbije, odakle su mu baba, ujak, ujna, rođaci. Njegov otac Saša je Srbin.

Dončić se ponudio da, najpre hitno, kratkoročno, pomogne posle ovog masovnog ubistva, a planira da se uključi i u, kakva god bude bila potrebna, pomoć nakon tragedije koja se desila u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u sredu.“

Dončić, koji je rođen u Sloveniji, očekuje da će se i drugi košarkaši iz NBA lige koji su poreklom s Balkana takođe uključiti.

– Srce mi je slomljeno zbog tragične pucnjave u Srbiji i gubitka života, uključujući nevinih, dečjih. Moje misli su, posle ove tragedije, uz famije stradalih i čitavu tamošnju zajednicu. Kroz moju fondaciju, tragam i za hitnim, i za dugoročnim načinima pomoći đacima, školi i porodicama koje su pogođene pucnjavom u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar. Posvećan sam tome i obavešavaću javnost o svim detaljima ovim povodom – poručio je Luka Dončić.

Mrežama kruži fotografija dečaka-ubice sa Vračara, pozira nasmejan dok prstima imitira „pištolje“

Izvor: Novosti

17 Shares
Share via
Copy link