Koronavirus Srbija

Pojavio se Lončar! I lično garantovao da Predsednik ne mora u izolaciju

Nakon što se cela javnost zapitala “gde je nestao” ministar zdravlja Zlatibor Lončar, on se pojavio sinoć na RTS-u, gostujući u jednoj emisiji.

Tom prilikom je rekao da situacija sa koronavirusom zavisi od nas samih. Kako se budemo ponašali, tako će nam i biti, naveo je Lončar.

– Od prvog minuta se zalažem za prekid kontakata jer je to jedini način – naveo je Lončar i dodao da se u podacima vide posledice ponašanja ljudi.

Lončar je zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću jer je pomogao da se sačuva državno zdravstvo. Rekao je da je bilo mnogo pritisaka i uticaja da se u zdravstvo uvedu privatnici iz inostranstva.

Kao drugu stvar Lončar je naveo to što bez Vučićeve pomoći i veza sa predsednicima i drugima širom sveta, Srbija ne bi imala ovu opremu koju danas ima u dovoljnim količinama.

Lončar je rekao da Aleksandar Vučić jeste predsednik, ali da je i čovek i da mu je teško da trpi sve što se dešava, da se ide toliko daleko da mu se pominje dete i da pokušava to da se zloupotrebi.

Naveo je da on, kao ministar, lično garantuje da su, posle obolevanja Vučićevog sina, poštovane sve procedure i da je Vučić lično tražio da se prema njemu odnose kao prema svakom drugom građaninu Srbije.

Dodaje da su apsolutno svi kontakti provereni i sve je pozvao da ne učestvuju u takvoj kampanji i apelovao na “minimum dostojanstva”.

Izvor: BizLife

Hrvatski novinar: Vučić vređa zdrav razum i dostojanstvo ljudi u Srbiji

 

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

597 Shares
597 Shares
Share via
Copy link