Magazin Srbija

SNS poslanik: Protivljenje Rio Tintu je razlog što nisam na listi naprednjaka

Screenshot

Dugogodišni poslanik Srpske napredne stranke i jedan od njenih osnivača, Ljubiša Stojmirović, smatra da je davanje podrške građanima u protestima protiv Rio Tinta razlog što je izostavljen sa izborne liste ove stranke za parlamentarne izbore.

– Verujem da su mom izostanku sa liste doprinele i moje diskusije u Skupštini Srbije koje su odudarale od dominantnog diskursa mojih kolega. Ali, ja računam da sam se polažući zakletvu obavezao da ću raditi sve u interesu građana Srbije i tako sam se i ponašao. Mislim da je to i doprinelo da ne budem na listi – rekao je Stojmirović za list Danas.

Iako smatra da uloga narodnih poslanika „nije za pohvalu“, kao i da je ta posao „devalviran“, Stojmirović je odbio da za pad rejtinga stranke okrivi predsednika Srbije Aleksandra Vučića i prethodnu vlast.

– Krivi su sami poslanici koji su dozvolili da spadnu na toko niske grane, da budu krpe sa kojima se briše pod. Ja sam se trudio da budem dostojan zakletve koju sam položio, a bio sam poslanik u pet mandata – izjavio je Stojmirović.

Ministar Lončar nestao iz javnosti ali i sa izborne liste SNS

Izvor: Beta

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

komentar

Klikni da objaviš komentar

58 Shares
Share via
Copy link