Svet Vesti

Mesijev rodni grad zakonom zabranio ime ‘Mesi’

messi 2
Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach

Iako je Lionel Mesi jedno od najzvučnijih i najobožavanijih svetskih imena, u njegovom rodnom gradu Rosariju decu je zabranjeno nazvati po prezimenu uspešnog fudbalera.

Argentinski mediji još pre osam godina izveštavali su o presedanu kada je jedan navijač uspeo da svoje novorođeno dete nazove „Mesi“.

Zvaničnik iz Rosarija je svojevremeno upozorio da je novorođenčad zabranjeno nazvati po Mesiju, uprkos činjenici da je muškarac sa juga zemlje dobio dozvolu da tako nazove svoju bebu.

Navijač Hektor Varela je naterao matični registar Rio Negra da prihvati ime „Mesi“ za njegovu bebu dok je dete bilo staro dve nedelje. Muškarac je zatražio posebno odobrenje agencije, ne znajući da će njegov sin biti prva osoba u Argentini koja će nositi to ime.

Vlasti su htele uprkos presedanu da se osiguraju ako bi drugi roditelji krenuli stopama Varele, pa je direktor civilnog registra provincije Santa Fe, Gonzalo Carilo, za Radio 2 Rosario rekao da je korišćenje prezimena kao imena „zabranjeno zakonom“ jer može da izazove zabunu.

Vladine procene pokazuju da je nakon Svetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu, dvoje od desetero rođene dece dobilo jedno od imena igrača reprezentacije Argentine i da ih predvode Lionel ili Leonel, Ángel, Gonzalo, Sergio i Havier.

Izvor: b92

Navijač Argentine istetovirao legendarnu Mesijevu proslavu gola u četvrtfinalu SP (FOTO, VIDEO)

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link