Magazin Srbija

Platili 5.000 € za posao: Radnike iz Vijetnama i Kine na gradilištu Linglonga zamenili Indijci i Turci (VIDEO)

linglong
Foto: VOICE

„Kineski menadžeri su veoma strogi i ne rešavaju probleme kao što je smeštaj ili hrana kada im se obratimo. Suočavamo se sa problemima i posledicama, ali nemamo rešenja. Od zaštitne opreme imamo samo šlemove. Cipele smo doneli iz Indije“, rekao je za VOICE jedan od radnika na gradilištu Linglonga.

Njih pedesetak iz Indije i Turske zamenilo je svoje prethodnike iz Vijetnama i Kine.

Radnik je dodao i da ih je za posao regrutovao „agent“, a za angažman u Srbiji bilo je potrebno da plate 5.000 evra. Objasnio je da su se za tu svrhu svi zadužili u bankama, budući da im je prosečna plata kod kuće 700 evra i naveo da ono što zarade u Zrenjaninu, šalju Western Unionom svojim porodicama.

Na pitanja u vezi sa organizacijom posla, završetku gradnje fabrike i početku proizvodnje guma u zrenjaninskoj industrijskoj zoni „Jugoistok“, radnici su odgovorili da ne znaju ništa.

Kompanija im je, kako su naveli, najpre uzela pasoše koje je im je na zahtev vratila i rekla da im je dozvoljeno da se slobodno kreću.

Međutim, oni se neće dugo zadržati u Zrenjaninu, a trebalo bi da odu u Novi Sad, pri čemu im nije tačno rečeno na koje gradilište.

Izvor: VOICE

Linglong već ispušta otpad u Begej, 2 kilometra od čarobnog rezervata prirode Carska bara (VIDEO)

65 Shares
Share via
Copy link