Magazin Novi Sad

Novosadski SNS omladinac se izlanuo zašto mora da kreči trobojke na Limanu

farbanje-trobojka
Printscreen/Facebook/Inicijativa za mesne zajednice

Priča sveža, što bi se reklo, “ispod čekića”, objavljena u grupi “Inicijativa za mesne zajednice”. Naša sugrađanka je jutros, šetajući pse, u novosadskom naselju Liman zatekla mladića koji zid kod skejt parka farba u trobojku. I obratila mu se. Ostala je zaprepašćena onim što je od njega čula.

“Prošetala pse po šumici, malo do Kineske četvrti i u povratku ga ugledam. Trljam oči, ne verujem. Nedelja, pre podne, sija sunce, on farba trobojku. Na trafo stanici, pored skejt parka.

Sam je, nigde nikog okolo. Mislim se, sada, ili nikad, moram sa njim popričati. Pređem preko, dođem do njega. On ima masku i kačket, sagnuo glavu, mini valjkom vrlja po ciglicama plavu boju. Kažem mu, smireno: “Pa, dobro, dečko, zar nisu lepši skejterski grafiti od ovoga što farbaš? Ipak je ovde skejt park. Dokle više te trobojke? Vidim da ste i Most slobode prefarbali.”

Sagnuo još više glavu, brže onim valjčićem drlja po ciglicama i kaže: “Evo još samo ovo i gotovo.” Iznenadim se da je uopšte nešto i odgovorio. Kontam da nastavim istim tonom, da pali.

Rekoh: “Kome više uterujete patriotizam? To ni Milošević nije radio. Ovde patriotizam nije nikada bio sporan. Ne vidim svrhu ovoga, ali stvarno.” On još više sagnuo glavu i počinje da šapuće: “Ja samo radim svoj posao.”

Prošetala pse po šumici, malo do Kineske četvrti i u povratku ga ugledam. Trljam oči, ne verujem. Nedelja, pre podne,…

Posted by Jelena TK on Sunday, September 19, 2021

“O, pa i SS divizije i fašisti Hitlerovi su isto samo radili svoj posao”-viknem. On još tiše kaže: “Ucenjem sam. Moram ovo da radim. Izgubiću posao. Strašno me maltretiraju.”

Pomislim, yes, počinje da se ispoveda, kada odjednom doleće čovek sa malim sinom i počne da urla na njega: “Okreni se da te slikam! Da svi vide ko su ti koji ovo rade po Limanu.” Pa psuje, trese se, poludeo čovek. Svašta mu je rekao, što bih i ja, naravno.

“Moler” je samo pokupio sve u kantu i krenuo prema mostu. Ja sam mu na kraju rekla: “Znaš, još uvek se ovde može naći pošten posao.”

Ćutke ode na most, samo me je još jednom pogledao kada se penjao na stepenice.

Krivo mi je što nisam uključila snimač razgovora i što nisam do kraja čula KO su ti koji ga ucenjuju i za koji posao.”

Ilegalna vojska SNS u Novom Sadu, kamuflirani omladinci služe za 2 ‘crvene’

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Tako su i na Kosovu radili, pa je doslo do sukoba i na kraju zna se kako je zavrsilo…. Isterali srbe napolje i to je to, kazu pojedini, vraticemo se mi na Kosovo ☺️ Nikad vise bagro jedna. Tako sad hoce i u Vojvodini, kad tad Vojvodina odlazi, opet ce biti: Zbogom bagro…. ☺️

  • Bez ikakve namere,da podrzim bilo koga,Ali porediti obicno ,,farbanje,, zastave pod moranjem I naredjenja izdavana u sluzbi nacizma…ne bih upotrebiti tesku rec..Ali bas zloNamerno …ipak he to zastava nase Srbije..Vlast ce se jednom promeniti,Ali zastava ostaje

generic vignette (DESK luftika.rs)
432 Shares
432 Shares
Share via
Copy link