Magazin

Lidl zamrzava cene za 50 osnovnih namirnica, kod njih nema prazničnog poskupljenja

Lidl Srbija prodavnica
Foto: promo

Očekujete li novi talas poskupljenja? Ovoga puta onaj što najviše boli – praznični? 

Istražili smo cene po novosaskim marketima i prijatno se iznenadili onim što smo zatekli u Lidu. 

Oni su rešili da ne učestvujuju u sveopštem poskupljenju života u Srbiji i samoinicijativno rešili  da zamrznu cene za čak 50 osnovnih namirnica. To znači da ti proizvodi ne mogu imati veću cenu, ali mogu biti na dodatnoj akciji. 

Zamrznute cene LIdl
Foto: Luftika

Kontaktirali smo Lidl da vidimo o čemu je reč i da, tačno je – kod njih nema prazničnog poskupljenja. Čak naprotiv. 

Koji je interes Lidla da zamrzne cene, ne bilo kojih namirnica, već upravo onih koje se najviše koriste? 

– Naša ideja je jednostavna. Želimo da podržimo potrošače u vreme kada imaju povećanu potrošnju, u vreme praznika i kada je potrošačima najpotrebnija podrška kućnog budžeta.  – poručili su za Luftiku iz Lidl Srbije.

Zamrznute cene Lidl raf
Foto: Luftika

Otkako je Lidl došao u Srbiju, negde smo već navikli da je to kompanija koja je mnogo uložila u građenje dobrog imidža. Imali su brojne ekološke i društveno odgovorne akcije. Ali ovakvu akciju, koja se najdirektnije odnosi na cene proizvoda, i to nemalog broja proizvoda, nismo očekivali. 

Da ne bismo olako zaključili da je ovde po sredi čist altruizam, definisaćemo to ovako – Lidl se zaista trudi da stvori dobar utisak kod potrošača. Ne jednom akcijom, onda kada proizvod “ne ide”, ili je pred istekom roka, već baš onda kada to potrošačima najviše znači – tokom praznika i najvećeg udara na porodični budžet.

I hajde da ne lupamo glavu Lidlovim motivom, budimo malo praktičniji. Pogledajmo koji su to proizvodi čije su cene zamrznute. 

Evo liste – zamrznute Lidl cene.

Dakle, mleko, jaja, pivo, majonez, dimljena pečenica, smrznuto povrće, belo meso… Sve ono što nam je neophodno za prazničnu trpezu je značajno jeftinije u odnosu na druge markete u Srbiji. I cena neće rasti. 

Da je reč o zaista velikoj uštedi možda najbolje pokazuje primer cene pastrmke. U vreme posta, riba postaje jedna od najskupljih namirnica. Već smo se navikli na to. Zato je pravo iznenađenje da ćemo tokom celog tog perioda biti u prilici da u Lidlu kupimo zamrznutu očišćenu pastrmku za svega 800 dinara po kilogramu. 

U Lidlovom letku će svake nedelje biti prikazivano po nekoliko artikala sa zamrznutim cenama, ali ograničenje cena tokom celog prazničnog perioda važiće za svih 50 namirnica sa liste. 

Mi znamo gde ćemo obaviti prazničnu kupovinu, a vi?

Lidl mi je obeležio auto jer sam parkirala na “invalida”, još mi uši bride od sramote

oznake

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

473 Shares
473 Shares
Share via
Copy link