Magazin Srbija

Lepi i Miladin: I dalje nije jasno ko je čiji ljubimac. Lepi 2 puta izbegao smrt

lepi-miladin
Foto: RINA

Miladin Milovanović ima neobičnog kućnog ljubimca i svoje staračke dane provodi uz pevca Lepog, koji se ni u jednom trenutku ne odvaja od domaćina.

Ovaj raspevani lepotan pravi je heroj, jer je kao pile dva puta za dlaku izbegao smrt, a kasnije se uselio u gazdinu kuću.

„Imao sam kokoške i jedne noći uletela je lisica i sve podavila, kad sam došau ujutru da ih obiđem sve su ležale mrtve samo Lepi živ. Ponovo sam kupio nekoliko kokošaka i stavio ih u kokošinjac, opet je uleteo predator i podavio ih, a jedino ovaj moj pevac ostao neovređen. Bio je tada pile i ja odlučim da ga uvedem u kuću i tako je ostalo do danas“, rekao je Miladin.

Dan po dan, pevac se pripitomio i postao Miladinov cimer. Ima svoje mesto iza vrata, šetka po dvorištu i umilnom pesmom budi domaćina, ali i i čitavo selo. Poznato je da su mačke i psi poprilično privržene životinje, ali za živinu je to pravo čudo kažu u ovom suvoborskom selu.

lepi-lepi
Foto: RINA

„Jede hleb, pšenicu, ali i sve što jedem ja dajem i njemu. Rastao je sa mnom i ne odvaja se. Gde god ja krenem, tu je i on. Često razgovaram sa njim, kao sa čovekom.

Kad idem do prodavnice i čak zaboravim do njega, okrenem se i on je tu. Isto je i kad idem u komšiluk na kafu, komšije puste jer on neće da se odvoji od mene“, priča vlasnik ovog neobičnog kučnog ljubimca.

Ovi veliki prijatelji prava su atrakacija u selu.

Miladin i njegov ljubimac nastavljaju zajedno da broje dane dok ih vreme, ili ne daj Bože, neka lukava lisica ne rastavi.

Mada, Lepi je poznat kao pevac kom niko ne može ništa. Njegov vlasnik se nada da će tako i ostati.

Izvor: RINA

Sećaš li se Džekija? Jeo je šta mu daš, znao je štošta i voleo te najviše na svetu

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

10 Shares
Share via
Copy link