Magazin Srbija

Doktor vratio medalju Vučiću, a sad na njegovoj listi za parlamentarne izbore

nenad-ristovic

Republička izborna komisija je proglasila Izbornu listu „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ za parlamentarne izbore koji će u Srbiji biti održani 3. aprila, zajedno sa predsedničkim izborima, a među kandidatima na Vučićevoj listi za narodne poslanike našao se i dr Nenad Ristović, koji se do skora u Zaječaru predstavljao kao čvrsti opozicionar i tako pridobio ogromnu podršku građana na lokalnim izborima prošle godine.

Na listi kandidata za poslanike Srpske napredne stranke Ristović se nalazi na 76. mestu.

Podsetimo, Ristović je bio ogromno iznađenje, kada je na lokalnim izborima u Zaječaru 2021. njegova grupa građana „Pobeda“ osvojila gotovo 30 odsto glasova.

Zaječarski doktor je poznat i po tome da je vratio Vučiću Zlatnu medalju za zasluge u borbi protiv kovida-19, je je SNS u Zaječaru „napadao njega i njegovu porodicu“.

– Nisam mu dao orden za njegovo, inače, loše političko delovanje. On je sveo ovo iskoristio za kandidovanje na izborima, a ja se time nisam rukovodio, nego radom u određenoj sferi. Time sam želeo kao predsednik da nekom zbog rada ukažem poštovanje. Nekom je bilo važnije da kaže da „ej pa nije mi važno poštovanje države, jer ja to mogu da iskoristim i napadnem ljude iz stranke predsednika na lokalnom nivou, jer su nešto objavljivali“ – odgovorio je Vučić na Ristićevo vraćanje medalje.

Nakon što je vratio Vučić medalju, pa dobio 30 odsto podrške opozicionih birača, Ristović nije imao reči hvale za SNS.

– Ovaj rezultat je pokazao da oni koji su četiri godine radili u Zaječaru i sprovodili vlast u ime SNS nisu to radili u interesu naroda, nego su tu vlast zloupotrebili. Ponašali su se bahato, ponašali su se osilno, nasilno, tako da je narod to kaznio i pokazao svima nama drugima koji smo dobili ostatak izbornog rezultata da ukoliko želimo da se bavimo politikom da je interes onaj šta narodu treba – istakao je Ristović za Direkno.rs.

Očito da je ovoga put Vučić bio u pravu, pa je Ristović iskoristio vraćanje zlatne medalje ne bi li privukao što više glasova opozicije, pa zatim svoj dobar izborni rezultat „unovčio“ time što će sada verovatno postati narodni poslanik naprednjaka.

Ristović je odmah nakon lokalnih izbora rekao da neće u koaliciju sa naprednjacima, ali je zato završio na njihovoj izbornoj listi.

Ovo je samo još jedan primer koliko u politici ima ljudi koji će glumiti opoziciju sve dok njihova lična korist ne prevaziđe moralni kodeks u koji se do tog momenta kunu…

Infektolog iz Zaječara vratio Vučiću medalju za zasluge u borbi protiv korona virusa

Izvor: Radiomagnum

288 Shares
288 Shares
Share via
Copy link