Lifestyle

Legalna droga za poboljšavanje pamćenja osvaja svet

Dobrodošli u budućnost u kojoj je skoro sve moguće – upotreba legalne „droge za učenje” poznatije kao Adium povećala se u Americi među studentima, u Silikonskoj dolini i na Vol stritu. Ovo se dogodilo nakon njenog povratka u prodaju u aprilu ove godine.

Muškarci i žene između 19 i 48 godina najviše koriste ove supstance. Adium se reklamira kao zamena za Aderal i mnogi maksimalno koriste mogućnost njegove kupovine preko interneta, bez recepta i bilo kakvih provera.

adium-1

Postoji mnogo rasprava i debata oko ovih pilula za poboljšavanje pamćenja, ne samo na fakultetima, nego i u medijima. Prodaja Adiuma je triplirana, pošto svi, studenti, sportisti, preduzetnici, žele da osete efekte koje ima ovaj moćni pojačivač mentalnih sposobnosti.

Iako do sada u kliničkim ispitivanjima nisu pronađeni negativni efekti upotrebe ovog leka, mnogi ga kritikuju i kažu da je prejak da bi se prodavao bez recepta. Drugi tvrde da on daje prednost onima koji ga konzumiraju, a da to nije fer prema onima koji ga ne uzimaju.  Ovo je dovelo do toga da se zabrani njegova upotreba za takmičare kvizova, kao i za studente mnogih uglednih univerziteta.

studenti

Kritike su postale brojne, pa su pod pritiskom, tvorci Adiuma  morali da zaustave proizvodnju ovih pilula na neko vreme. Međutim, nakon 3 godine sudskih parnica i kliničkih studija dokazana je sigurnost ovog proizvoda i zabrana je skinuta, a proizvođačima je dozvoljeno da nastave prodaju na svom vebsajtu.

Njegova ponovna dostupnost je oduševila ljude širom sveta. Adium svakodnevno postaje sve popularniji. Iako se navode brojne prednosti ovog leka, ipak se pitamo se koliko je ova odluka dobra i kako će to uticati na sve ljude koji odluče da kupe ove pilule.

poslovni-ljudi

Izvor: alphabrainhacks.com

 

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

55 Shares
Share via
Copy link