Magazin Srbija

Lazanski: Okrečio sam srpsku ambasadu u boje Crvene zvezde. Ma šaaalim se, šta se pecate ko somovi

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski konačno je objasnio šta se krije iza njegove izjave u kojoj je rekao kako su prekrečili srpsku ambasadu u Moskvi u boje Crvene zvezde.

Neskrivajući ponos zbog ovog uspeha, Lazanski je za Sputnik objasnio kako je ta njegova izjava zapravo bila samo spin, da bi se izreklamirali ljudi koji su skupili sredstva za obnovu fasade. Na kraju je, kako je rekao, i on dobio reklamu jer je za godinu dana uspeo da sredi fasadu, a oni koji su to kritikovali su se jednostavno nasukali na spin, „upecali su se“, kaže naš ambasador.

– Prvo, ta fasada nije ni postojala. Bilo je tu nekih bledih, žutih boja koje je kiša isprala i to se godinama nije obnavljalo. Moj prethodnik je dva puta dobijao zahtev od grada da se fasada sredi jer narušava izgled celog kvarta. Niko ništa nije uradio – započeo je svoju priču Lazanski.

– Ja sam došao prošle godine u oktobru. Skupio sam ekipu naših privrednika, koji su i u ovo tešpko vreme izdvojili pare, oko 350 hiljada evra da se ta fasada sredi. Fasada je obojena u belo, bordo i sivo, što je mene podsećalo na boje Crvene zvezde. Ja sam zvezdaš… Na televiziji sam rekao evo ofarbali smo u boje Crvene zvezde – objasnio je Lazanski svoju asocijaciju, pa dodao:

– Međutim, to nisu boje CZ. Imate tu sive boje i bele i bordo. Ali sam to namerno rekao jer sam znao da će skočiti svi ovi škodoželjni, proroci…i da će krenuti kritika, ali sam znao da će to doprineti tome da se uopšte govori o ljudima koji su dali pare.

Zatim je dodao kako će sad svi ovi koji su počeli da „trtljaju po medijima da li smo trebali ili nismo…sad će da vide da to nisu čiste boje Zvezde“, zaključujući kako to nije crvena boja već bordo.

– Ali, učini su mi uslugu. Prvo izreklamirali su veliki poduhvat koji smo napravili. Drugo, izreklamirili su sve te ljude, jer su ponovili imena onih koji su dali pare. Učini su konačno reklamu i meni, koji sam kao ambasador to ostvario za godinu dana, a pokazali su da su se upecali kao somovi i da nisu pogodili – objasnio je Lazanski uspevši da celu ovu situaciju stavi i u kontekst svog novinarskog iskustva.

– To je dobar spin! Ako imate dugogodišnje novinarsko iskustvo, uvek pođete da plasirate takvu informaciju koja je plod šire interpretacije. Meni se učinilo da te boje odgovaraju kombinaciji boja Crvene zvezde. Ali, vi kad pogledate sliku, nije baš tako – rekao je on, treći put ponovivši da tu ima „bordo, sivo i belo“.

– Ko se upec’o na tu vrstu spina i onda uz kritiku svega toga spomen’o i nedolazak Lavrova i td…Nasukao se nažalost. Upecao se – zaključio jeambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski.

 Gardijan: Rusija, Kina i EU se takmiče za naklonost Srbije

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

12 Shares
Share via
Copy link