Magazin Srbija

Priča o krmači sa 32 praseta i paunu koji ulazi na kant iliti kako su Laćarci za*jebancijom razotrkili medijsku sliku Srbije

Koliko je opasno verovati medijima i upijati stvari sa TV-a i novina zdravo za gotovo najbolje su dočarali meštani malog sela Laćarak. Oni su objavom na društvenim mrežama na fantastičan način prikazali medijske prilike ne samo u Srbiji, već u čitavom svetu.

– Alal vera domaćine! Čudo u Laćarku, krmača oprasila 32 praseta, od toga 19 muških i 13 ženskih. Domaćin i vlasnik ove krmače Goran Mataruga popularni Gorbačov je izjavio da je ovo drugo prašenje krmače i da je ona prvi put oprasila 31 prase ali on nije hteo nikome da priča jer je mislio da mu niko ne bi verovao. Kako nam Gorbačov još dodaje prva tura prasica je bila vrhunskog prirasta i već sa šest nedelja kada je odlučivao prasice njihova prosečna težina je bila oko 70kg. Ovaj domaćin je takođe postao poznat po paunu sa najvećim repom na svetu, širina repa je bila tolika da je paun u dvorište mogao da uđe samo na veliku kapiju i opet bi mu rep zapinjao o stubove od kapije – glasi njihova objava na društvenoj mreži.

lećarak svinje
Foto: Printscreen / Mitrovica.info

Naravno, nije neophodno biti akademik da bi se shvatilo da nikakvim čudom krmača ne može da oprasi 32 praseta, kao i da je reč o šali. Po difoltu, svima bi to trebalo biti jasno, osim naravno beogradskim novinarima koji su, izvesno, odrastali misleći da se mleko dobija iz samoposluge, a krave smatrali divljim životinjama, piše Mitrovica.info.

Vodeći mediji u Srbiji, koji se trude da budu ozbiljni i glume profesionalizam, objavili su ovu vest, nigde ne napomenuvši da je reč o šali.

novine i laži
Foto: Printscreen / Mitrovica.info

Dve televizije sa nacionalnom frekvencijom imaju novinare koji su “pali” na ovom ispitu. Televizija Pink je čak poslala i svoju ekipu u Laćarak da istraži ceo slučaj. Vajni novinari su došli reportažnim kombijem iako Laćarak, zbog ovakve vesti, zaslužuje, u najmanju ruku, da ga obiđe i sam vlasnik televizije na svom letećem automobilu.

Milan Mataruga, poznatiji u selu po špicnamenu Bilkić, otac pomenutog šaljivdžije Gorana, krsti se i ne može da se načudi naivnosti prestoničkih novinara.

lećarak
Foto: Mitrovica.info

– Došli su da im moj sin pokaže prasad. Mal’ nisam pao na dupe. Pa kak’i to ljudi žive u Beogradu kad neznaje kol’ko krmača može da oprasi – kaže Milan.

Ipak, Darko Kiki Ilić, čovek koji stoji iza stranice SM.info i udruženja “Kiki i komšije“, na kraju nam je sve potanko objasnio i razvejao sve sumnje u istinitost informacije:

– Mi smo komšije koje redovno piju pivo ispred lokalne prodavnice. Jedan naš lokalni šaljivdžija Goran Mataruga, popularni Gorbačov, ovoga je puta bio u posebnom elementu i pričao nam je o svom golubu koji je dnevno jeo 50 kg kukuruza. Koliko je golub bio velik, kada se posere, pucao mu je crep na kući. Takođe je pričao o paunu koji ne može da uđe na veliku kapiju kad raširi rep i na kraju je spomenuo krmaču koja je oprasila 32 praseta. Sve smo mu verovali ali ovo za krmaču je preraslo sve lagarije, međutim Gorbačov je otišao kući, uslikao krmaču i 20 prasica, a za ostale je rekao da nisu hteli da izađu iz svinjca. Mi smo ovu šaljivu anegdotu okačili na lokalnu fb stranicu, a beogradski nabeđeni novinari su poverovali svaku reč – rekao je Darko

Naravno, na društvenim mrežama su pojedinci ceo slučaj prokomentarisali na svoj način.

lećarac 1
Foto: Mitrovica.info

Autor: Milan Milivojević

Palma vodi 100 lekara iz Srbije u Hurgadu da opletu kolce u moru i 6 dana plaćaju večnom blamažom

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

96 Shares
Share via
Copy link