Magazin Putovanja

Korona-turizam cveta: Za noć u kući sa bazenom kod Novog Sada traže 500 evra

Noć u kući sa bazenom kod Novog Sada koštaće vas kao čitav aranžman u nekom hotelu u Grčkoj!

Letujte u Srbiji, podržite domaći turizam – ove poruke samo što ne iskaču iz naših frižidera. Nije kao da imamo izbora – zemlje u kojima se nalaze omiljena letovališta Srba odavno su nam zatvorile vrata.

Čak i da nisu, letovanje u doba pandemije svakako predstavlja veliki rizik, na koji mnogi nisu spremni.

Zato su se svi okrenuli najlepšim domaćim destinacijama, pa su tako kapaciteti na najlepšim srpskim planinama ili pored bilo koje vode odavno popunjeni, piše Nova.

Naravno, kada nema mora, a ni mesta pored reke ili jezera, svako bi poželeo barem jednu kuću sa bazenom. Ipak, leto je, zar ne?

Ali, izgleda da će i to zadovoljstvo sada moći da priušte samo oni sa najdubljim džepom, ili oni kojima je baš stalo da potroše taj štek odvojen za more.

Ako imate Instagram, možda ste već videli reklamu za ovaj smeštaj kraj Novog Sada – “Riverside pool villa” je kuća koja se profilisala za proslave ili boravak, a ono što je njena najveća atrakcija je svakako bazen.

Nalazi se na Kameničkom putu, a na njihovom sajtu se navodi da pored dnevne sobe, kuhinje i trepezarije na raspolaganju ima pet kreveta smeštenih u tri sobe.

Sve ovo deluje kao idealno utočište za odmor ili proslavu sa malom ekipom u Srbiji – sve dok ne pitate za cenu. Za jednu noć u ovom smeštaju moraćete da izdvojite čak 500 evra!

View this post on Instagram

‼17.jul ovaj petak slobodan‼

A post shared by KUĆA NA DAN (@riverside_pool_villa) on

Čak i ako se trošak podeli među društvom, i dalje nam previsoko, posebno jer ni hrana ni piće nisu uključeni u tu cenu.

Niti možete za jedan dan da se odmorite, niti vam je dovoljno da se samo okupate u bazenu. Cena jedino ima smisla ako samo jednu noć nešto posebno slavite, ali čak i tada je za organizatora slavlja to veliki trošak.

View this post on Instagram

15.i 16.avgust dve noći slobodne‼ Subota i nedelja ‼🌞🏡

A post shared by KUĆA NA DAN (@riverside_pool_villa) on

Naravno, govorimo o većini stanovništva Srbije koje ima niska ili prosečna primanja.

Ova kuća nije izuzetak – recimo, na obližnjoj Fruškoj gori, vikend u najjeftinijem smeštaju sa malenim bazenom koštaće vas oko 11.000 dinara, a ako želite nešto veće i luksuznije, cene idu i preko 50.000 dinara.

Letujte u Srbiji, iako je hotel na Maldivima jeftiniji od Aranđelovca

1.1K Shares
1.1K Shares
Share via
Copy link