Lifestyle Magazin

Ksenija je iz hobija šila za sebe, danas njene haljine nosi sam vrh srpskog džet-seta

ksenija vujović
Foto: Printscreen

Pre dve i po godine Ksenija Vujović je prodala prvu haljinu, ne sluteći da će danas njen brend biti među najpopularnijim u Srbiji. Sve je postigla sama, bez ijedne reklame, bez bilo kakve pomoći, a danas su njene haljine među najprodavanijim.

Nosi ih sam vrh džet seta u Srbiji, od ministarki, političarki, preko advokatica i pevačica, do običnih devojaka.

Ksenija, koja stoji iza brenda Una Latina, otkrila je kako je počela s karijerom modne dizajnerke, sa čime se sve susretala tokom karijere, ali i to ko ju je najviše sputavao na putu do uspeha, piše Zadovoljna.rs.

– Krenula sam iz hobija. Tako što sam šila haljine za sebe, mama mi je pomagala u tome. Gde god da sam se pojavila žene su me pitale odakle su haljine, gde mogu da kupe istu takvu. Videla sam da imam prostora da krenem da radim ono što volim i došla na ideju da počnem da prodajem haljine, priča ona.

Kada je počela time da se bavi, nekoliko meseci pre pandemije koronavirusa, Ksenija je sve radila sama, a danas ima ceo tim iza sebe.

– Sada mi prilaze neke žene sa pitanjima „Je li ti radiš haljine“, „kupovale smo kod tebe“, to mi je malo neobično, nisam navikla na to. I u gradu znaju za mene. Veoma sam ponosna na svoj uspeh. Prema svakom klijentu se odnosim kao da je prvi, svakom se posvetim na isti način. A ljudi to osete, priča Ksenija.

Ona priznaje da je na početku karijere bila veoma nesigurna, plašila se da neće uspeti. Onda se sve preokrenulo.

– Kada sam počela ovim da se bavim bilo je dosta nevernih Toma. Pričali su mi kako ću ja biti jedna od mnogih, kako ću propasti, a meni je to bio vetar u leđa. Znala sam da ja to mogu i to me je vuklo dalje. Sve sam sama postigla, ali naravno uz pomoć porodice i sestara koje su bile tu da mi pomognu, kaže Ksenija.

Predrasude ipak postoje.

– Ja sam žena, a prema ženama i dalje vladaju stereotipi. Ali nisam se obazirala na to, iako sam u početku imala veliki strah od nesupeha, priča Ksenija.

Seća se prve haljine koju je prodala

– Prvu haljinu koju sam prodala nosila sam ženi do Bulevara, sećam se tog dana, kako je sve bilo. Na početku mi nije bio problem ni da odem do nekog drugog grada da prodam haljinu, sve sam radila samo kako bih ispoštovala klijente, kaže Ksenija.

– Bitno je u ovom poslu da ostaneš dosledan sebi. Da radim nešto što drugi rade, ne bih imala o čemu da pričam. Meni se dešava da vidim svoj rad pod drugim imenom, često me kopiraju, kaže Ksenija i dodaje zanimljivu priču koja se krije iza imena tog brenda.

Živela sam u Španiji tri godine, a oni tamo su mislili da sam njihova zbog izgleda, njihova Latina. A onda sam dodala Una ispred tog Latina i to mi se svidelo, iskrena je Ksenija.

Izvor: Zadovoljna.rs

Maša je skije zamenila iglama za pletenje, ne ispušta ih do 4 ujutru, a komade njenog brenda žele svi

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link