Balkan Magazin

„Braća ne znaju gde biju“: Novi kružni tok u Tesliću izazvao haos u saobraćaju (VIDEO)

Kružni tok teslić
Foto: Screenshot / TikTok / dejab77

Kružni tokovi su sve popularniji na Balkanu, pa iako bi trebalo da rasterete sobraćaj sa frekventnih raskrnica i olakšaju muke vozačima, našim ljudima za volanom ipak treba malo vremena da se naviknu na način kako funkcioniše ova „inovacija“.

To se naravno ne odnosi na Beograđane, pošto već decenijama imaju Slaviju, pravu noćnu moru za vozače iz manjih sredina, koje neretko obliva hladan znoj pre nego što se upuste u ovu „avanturu“.

Međutim, i u manjim gradovima se sve više grade, neretko i tamo gde nema nikakve potrebe za njima – na novosadskom Novom Naselju izgrađena su čak dva na malom prostoru, a nikome i dalje nije jasno nije jasno čemu zaista služe, pošto vode na – parking.

Pre nego što se vozači priviknu na vožnju u kružnom toku, često dolazi do komićnih situacija, a najnovija nam dolazi iz Teslića u Republici Srpskoj.

Vožnja u suprotnom smeru prema sopstvenim pravilima

Naime, na snimku koji je preplavio društvene mreže, vidi se da je u potpunosti zbunio vozače, pa ga svako koristi kako zna i ume, prema nekim svojim pravilima.

Tako je na Tviteru objavljen video, koji traje minut, a za ovaj vremenski period, čak pet vozača je odlučilo da preseče put i „prečicom“ dođe do izlaza – u suprotnom smeru!

Očito da na obuci u auto školi nisu bili prisutni na ovom času, a snimak je postao viralan i na TikToku, uz prigodnu muzičku podlogu.

@dejab77

Kad se otvori #kruznitok #teslic #idegas #fy #fyp #neiperte 😂🫣🫣😂

♬ original sound – Balkanika

Naravno, usledila je gomila komentara na ovu komičnu situaciju.

„Kružni toče, misterijo stara“

„Kad bi bile linije, ja mislim da bi znali kuda treba voziti“, „Ali bar je ‘crveni’ sačekao da prođe ‘beli’. On ide udesno, dobro, lepo, polako bez žurbe“, „Najkraći put bolan… Je*o kružni tok“, „Upropastiše ih“, „Makar ima originalni bazen u okviru kružnog toka,  ko se ne snađe, da se malo ‘okupa'“.

„Brat koristi skraćenu varijantu…“, „Hahaha, imam rod i tetku u Tesliču….nadam se da če rođo preživeti kružni tok“, „Preko preče, a okolo bliže“, „Polukružni tok“, „Kružni toče, misterijo stara“, „Balkan je čudo“, „Ajmo Bosno moja“, „Teslić Njujork“, zabavljali su se ljudi u komentarima.

Neki su se dosetili i da podsete i na sličnu situaciju iz Užica, od pre nekoliko godina.

Na ovim prostorima, očito da kružni tokovi predstavljaju misteriju za većinu vozača, ali vreme čini svoje, pa se nadamo da će stanovnici Teslića uspeti da ga „provale“, pre nego što dođe do ozbiljnijeg udesa.

Ušao u suprotan smer, sve blokirao pa postao legenda kružnog toka

Čitajte Luftiku na Google vestima

222 Shares
222 Shares
Share via
Copy link