Magazin

„Pogrešio sam, Kristina Radenković zarađuje više od 15.900 € za 10 snimajućih dana“

kristina-radenkovic-5
Foto: Printscreen

Branko Klanšček, predsednik Upravnog odbora Radio-televizije Srbije, ponovo se oglasio povodom situacije na RTS-u i pojasnio na koji način posluje Javni servis Srbije.

Naime, Klanšček je gostujući u emisiji Hit tvit rekao da Radio-televizija Srbije ima samo tri autorske emisije, te da su sve ostale proizvod produkcijskih kuća ljudi koji su zvanično zaposleni u Javnom servisu, a koji zatim prodaju svoje projekte RTS-u i na taj način zarađuju dodatni novac, prenosi Nova.rs.

Recimo, voditeljka kviza ‘Stigni me ako znaš’ Kristina Radenković dobija 15.900 evra za 10 snimajućih dana. To je jako zanimljivo jer se to snima na Košutnjaku, u našem studiju, naša je voditeljka, a mi imamo dogovor s Filmingom da oni to rade, tako da je to potpuno nejasno – rekao je predsednik Upravnog odbora.

Branko Klanšček je podelio informaciju da RTS ima više od 2.000 zaposlenih, ali da većinu emisija koje emituje kupuje od produkcijiskih kuća koje su u vlasništvu upravo zasposlenih na Javnom servisu Srbije.

Nakon što je Klanšček izneo šokantne tvrdnje, reagovala je i produkcijska kuča „Filming“.

„Ova produkcijska kuća proizvela je ili prilagodila po neki TV format, među kojima je i kviz ‘Stigni me ako znaš’ koji se na RTS-u emituje od 2020. godine i skoro uvek je u top 10 emisija u danu, a uvek u top 20 emisija u danu, kao što je i najgledanija emisija u tom terminu emitovanja na svim televizijama u Srbiji.

Budžet kviza iznosi oko 20.000 evra po epizodi, ali sa fondom za nagrade, koji iznosi 4.500 evra po epizodi, što produkcione okvire emisije stavlja u mnogo jeftiniji rang nego što je ovih dana u medijima predstavljeno.

Trenutno su opcije za licencu ovog kviza potpisane za teritorije Mađarske, Slovačke, Češke, Velike Britanije i SAD, što sam format čini prvim TV formatom iz Srbije koji će biti prodat nekom stranom tržištu van ‘EX YU’ prostora.

Filming d.o.o. uredno plaća sve poreze za svoje saradnike i zaposlene, uključujući i porez na dobit iz godine u godinu, te stoga nikako ne može da se okarakteriše kao ‘protočni bojler’.

Što se tiče saradnje RTS-a i Filminga zapisnici i izveštaji za sve sezone kviza ‘Stigni me ako znaš’ uredno su potpisani i zavedeni.

Filming d.o.o. ima svakako više od jednog zaposlenog, kao i spisak od stotinak saradnika honorarno angažovanih na različim projektima koje uspešno realizuje ili priprema širom regiona“, naveli su oni u saopštenju.

Na ovo saopštenje reagovao je predsednik upravnog odbora RTS Branko Klanšek na Tviteru, gde je objavio fotografiju izveštaja troškova koje ova firma ima sa RTS-om.

„Oglasila se producentska kuća Filming i kaze da nije istina da Kristina Radenković zaradjuje 15.900 € za deset snimajućih dana kviza ‘Stigni me ako znaš’, da, pogrešio sam, zarađjuje 15.950, plus RTS plaća doprinose 6.699 €. Ako koza laže, rog ne laže!“, piše u tvitu.

Kristina Radenković mudrovala o akcentima u emisiji, takmičarka je spustila: „Hajde malo da naučimo nešto“

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
306 Shares
306 Shares
Share via
Copy link