Magazin

Kristina Radenković za 10 dana zaradi 15.900 €, predsednik UO RTS šokirao podacima

kristina-radenkovic-4
Foto: Printscreen

Branko Klanšček, predsednik Upravnog odbora Radio-televizije Srbije, otkrio je javnosti razne detalje o poslovanju Javnog servisa.

Naime, Klanšček je gostujući u emisiji Hit tvit rekao da Radio televizija Srbije ima samo tri autorske emisije.

Sve ostale su proizvod produkcijskih kuća ljudi koji su zvanično zaposleni u Javnom servisu, a koji zatim prodaju svoje projekte RTS-u i na taj način zarađuju dodatni novac, prenosi Nova.rs.

On je posebno naveo primer voditeljke Kristine Radenković, koja pored plate na RTS dobija i naknadu, pa, kako tvrdi, zaradi čak 15.900 evra za 10 snimajućih dana samo za kviz „Stigni me ako znaš“.

– Recimo, voditeljka kviza ‘Stigni me ako znaš’ Kristina Radenković dobija 15.900 evra za 10 snimajućih dana. To je jako zanimljivo jer se to snima na Košutnjaku, u našem studiju, naša je voditeljka, a mi imamo dogovor s Filmingom da oni to rade, tako da je to potpuno nejasno – rekao je predsednik Upravnog odbora.

Branko Klanšček rekao je da RTS ima više od 2.000 zaposlenih, ali da većinu emisija koje emituje kupuje od produkcijiskih kuća koje su u vlasništvu upravo zasposlenih na Javnom servisu Srbije.

– Ako se izuzme informativni program, koji je zastupljen u emitovanju 40 odsto, postoje samo tri emisije koje proizvodi RTS. To su: Slagalica, Šarenica i RTS Ordinacija. Sve drugo, osim informativnog programa su spoljne produkcije. Ja smatram da to nije dobro – rekao je Klanšček, pa dodao:

– Kao obrazloženje zašto je to tako, od Olivere Kovačević, glavne i odgovorne urednice zabavnog programa RTS-a, dobio sam odgovor da se spoljnim produkcijama pristupa kada se utvrdi da su one jeftinije nego da ih prozvodi RTS.

Kako on tvrdi, dobio je odgovor da nikada niko nije ni tražio predkalkulaciju, te dodaje da već tri godine RTS ima jednu emisiju koja se navodno vodi kroz knjige, a koja uopšte ne postoji. Ta emisija se zove „Jedan dobar dan“.

– Stoji kroz knjige da se ta emisija emituje svakog radnog dana od 13 do 14:30 časova, znači postoji konta, a do sada je za tu emisiju potrošeno 14 milona dinara – tvrdi on.

Klanšček tvrdi da emisija „Slagalica“ po epizodi košta 500 evra, dok kviz „Stigni me ako znaš“, koji i nema baš neku gledanost, košta 20.000 evra po epizodi. Na to se još dodaju i plate voditelja.

– Izvršna produkcija je produkcija RTS-a, a to je zapravo jedan protočni bojler gde RTS uzme podizvođača, a,zapravo, izvršne produkcije kao forma poslovanja nisu protivzakonite – objašnjava Klanšček:

– Moje mišljenje je da RTS veći deo tih stvari može sama da uradi – zaključuje.

Novinari portala Nova.rs pokušali su da kontaktiraju Kristinu Radenković, ali ona nije odgovarala na njihove pozive i poruke.

Kristina Radenković slomila obe ruke, voditeljka „Slagalice“ se povredila na skijanju

Luftika

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Inace samo da podsetim na emisiju Nas punto nasem gleadaocu koji je takodje vodila Kristina Radenkovic a za koji se ispostavilo da je bio prevara jer kola su dobijali zbog programerske mahinacije jedne te iste osobe. Kristina i dalje radi na RTSu samo je promenila format emisije

385 Shares
385 Shares
Share via
Copy link