Svet Vesti

Ronaldo pokazao da je apsolutni car: Sklonio koka-kolu i poručio „Pijte vodu“

ronaldo-koka-kola-1

Kolika je moć fudbalera pokazalo se nakon samo jednog poteza Kristijana Ronalda na konferenciji za medije pred prvi meč Portugalije na Evropskom prvenstvu.

Kapiten reprezentacije Portugalije, i od utorka uveče rekorder po broju postignutih golova na evropskim prvenstvima, Kristijano Ronaldo u ponedeljak je bio na konferenciji za medije pred duel sa Mađarskom na Evropskom prvenstvu.

Čim je seo na svoje mesto Ronaldo je pomerio flašice Koka-Kole koja je jedan od glavnih sponzora za EURO 2020 i zamenio ih flašicama vode.

Uz to je kratko i prokomentarisao:

„Pijte vodu“.

ronaldo-koka-kola

I dok je svima to izgledalo kao simpatičan gest, bord direktora kompanije koja proizvodi osvežavajuća pića hvatao se, sa razlogom, za glavu.

Negativan publicitet koji je kompaniji ovo donelo vidi se najbolje u činjenici da je vrednost kompanije za veoma kratko vreme na berzi opala za čak četiri milijarde evra. Usledio je pad na berzi te kompanije od 1,6%, što znači da je sa 242 milijardi dolara vrednost Koka Kole pala na 238 milijardi.

A onda, dok se još komentarisao njegov potez među magovima marketinga i brokerima, usledio je još jedan, sličan.

Naime, francuski fudbal Paul Pogba uklonio je bocu piva Hajnekena koja je bila postavljena ispred njega na konferenciji za novinare.

Da li će i na koji način to uticati na akcije videćemo na kraju današnjeg trgovanja, ali pitanje je zašto što sportisti zaista rade? Naročito što je ispred Pogbe bilo bezalkoholno pivo, a Hajneken je jedan od zvaničnih sponzora EURO 2020.

Ronaldo potpisao i poslao dres za malog Gavrila, početna cena aukcije milion dinara

1.3K Shares
1.3K Shares
Share via
Copy link