Magazin

Serija obijanja stanova ekipi KRIK-a, policija nije rešila nijedan slučaj

Anđela Mitrović, menadžerka društvenih mreža KRIK-a, vraćala se sa posla u četvrtak (5.11) oko sedam sati popodne i po ulasku u stan čula neočekivanu buku.

Istog trenutka je aktivirala alarm i javila suprugu da pozove policiju.

U sobi je zatekla ispreturanu jednu od fioka, a na krevetu se nalazila otvorena njena kutija za nakit iz koje je ukradeno nešto nakita.

Ulazna vrata nisu obijena i verovatno se u Anđelin stan upalo kroz prozor u spavaćoj sobi, piše portal KRIK.

Inače, zgrada u kojoj je stan ima sigurnosne kamere ispred ulaznih vrata i lifta, ali spavaća soba se nalazi sa druge strane zgrade.

Policija je na uviđaj došla tek nakon sat vremena. Uviđaj je još u toku, a Anđeli je rečeno da se večeras dogodila još jedna provala u kraju.

Ništa od KRIK-ove opreme i dokumenata nije bilo u stanu, te obijanjem nije ugrožen nijedan izvor ili rad na pričama.

Serija obijanja stanova

Pre Anđele, stanovi su obijeni dvema novinarkama KRIK-a.

Dragani Pećo stan u centru Beograda obijen je u julu 2017 godine. Ona je tada bila van Beograda, a stan sa obijenom bravom zatekao je njen verenik kada se vratio sa posla.

Novinarki Milici Vojinović obijena je porodična kuća u oktobru 2019 godine, dok se ona sa porodicom nalazila van Srbije.

Veoma je čudno to što su u oba slučaja stan i kuća bili ispreturani, ali nije delovalo da se radilo o običnim pljačkama.

Iz Draganinog stana ništa nije odneto, dok su iz Miličinog provalnici ukrali blizu 500 evra, ali su novčanik pun novca ostavili na krevetu.

Policija bez odgovora

Pećo i Vojinović su obijanja prijavile policiji, kao i radnoj grupi za zaštitu bezbednosti novinara, ali do danas nijedan slučaj nije rešen.

Redakcija KRIK-a veruje da su neka od ovih obijanja povezana sa radom KRIK-a i apeluje na istražne organe da reše ove slučajeve.

Novinarki KRIK-a oduzet telefon zbog fotografije Danila Vučića i Ace Rošavog

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

147 Shares
147 Shares
Share via
Copy link