Magazin Srbija

Kraljevački naprednjaci se posvađali oko muzike, SNS omladina pretukla zamenika gradonačelnika

radevic
Printscreen

Policija je pokušala da zataška incident iz Kraljeva u kojem su trojica mladića ispred jednog ugostiteljskog objekta pretukli smenjenog pomoćnika gradonačelnika za sport i omladinu Nikolu Radevića.

Prema medijskim saznanjima, vrlo je verovatno da ta trojica mladića, protiv kojih se sada vodi postupak pred tužilaštvom, nisu samo branila čast devojaka koje su prisustvovale naprednjačkoj zabavi i koje je Radević maltretirao skidavši se go u njihovom prisustvu, već je tuča samo epilog sukoba između lokalnih naprednjaka koji je eskalirao u i ispred samog lokala.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić takođe je prisustvovao zabavi posle koje se dogodio napad na njegovog prijatelja i pomoćnika, ali je misteriozno napustio klub preko sporednog izlaza.

Celo veče bilo je obeleženo incidentima među samim članovima gradskog menadžmenta i lokalne vrhuške Srpske napredne stranke, piše Nova.rs, te nije isključeno da je tuča ispred kluba zapravo bila kulminacija tog trvenja među različitim strujama vladajuće stranke na lokalu, jer među tim strujama nema mnogo ljubavi i samo centrala iz Beograda uspeva da ih nekako održi na okupu i spreči potpuni raskol.

Redakcija ovog portala poslala je sa tim u vezi MUP-u Srbije zahtev sa pitanjima vezanim za ovaj slučaj još 3. januara ove godine, ali uskoro će biti dve nedelje gromoglasne tišine bez ikakvog odgovora. Pošto policija u ovom slučaju, iz nekog razloga, krši zakone i propise, po isteku zakonom propisanog roka od 15 dana, iz ove redakcije pišu da će biti prinuđeni da se obrate kancelariji Poverenika za informacije od javnog značaja.

Ipak, nisu svi tako tajanstveni kao kraljevačka policija i njen načelnik Željko Rajković. Na dopis redakcije portala Nova.rs stigao je odgovor.

„Povodom događaja koji se desio 27.12.2021. godine, ispred ugostiteljskog objekta „Pasaž“ u Kraljevu, u kojem je lice Nikola Radević iz Kraljeva zadobio telesne povrede, Policijska uprava u Kraljevu je 05.01.2022. godine ovom tužilaštvu podnela krivičnu prijavu protiv lica D.R, D.K, N.I i A.R , zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo učestvovanje u tuči.

Protiv Nikole Radevića, a povodom pomenutog događaja, nije podneta krivična prijava zbog bilo kojeg krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti,“

Zanimljiv je vremenski tok celog ovog slučaja jer se incident dogodio u noći između 26. i 27. decembra kada su intervenisali Hitna pomoć i policija, sve je uredno zabeleženo i postoje svedoci dešavanja pre napada, kao i svedoci samog napada na Radevića, ali policija podnosi prijavu tek desetog dana od događaja i to dva dana pošto je redakcija pomenutog portala poslala zahtev MUP-u Srbije sa pitanjima.

Još zanimljivija je činjenica da je tri sata nakon što je Nova.rs objavila tekst o napadu na Radevića reagovao gradonačelnik Kraljeva koji je po hitnom postupku, bez obrazloženja, razrešio Nikolu Radevića sa funkcije pomoćnika gradonačelnika Kraljeva za sport i omladinu.

Sudeći po postupku Terzića, njegov prijatelj Radević nije zaslužio ni jednu jedinu rečenicu.

radević i terzić
Foto: Nova.rs

Već u hotelu „Turist“ gde je započeto slavlje gradskih otaca i SNS vrhuške, umalo se dogodio ozbiljan incident, a sve je počelo iz benignog razloga kada su se Nikola Radević i predsednik omladine SNS posvađali ni manje ni više nego zbog muzike, rekao je izvor Nova.rs.

Naime, Radević i njegovo društvo su, što se kafanskim rečnikom kaže, „uzeli muziku za sebe“, a orkestar koji je zabavljao goste svirao je samo pesme koje je Radevićevo društvo naručivalo.

Predsedniku omladine se to nije svidelo, pa je tražio da orkestar ide od stola do stola što je praksa pri ovakvim zabavama. Radević je to odbio, pa je došlo do žučne svađe koja je umalo prerasla u fizički sukob, ali je tuča, tada, sprečena.

Nikola Radević u početku nije želeo da odgovara na pozive i poruke novinara, ali se kasnije, kada je cela afera izašla u javnost uputio demanti koji je, shodno Zakonu o informisanju objavljen.

Ipak, iako je potvrdio događaj ispred kafića, nije naveo razlog napada, tako da to još uvek ostaje misterija. Policija protiv njega nije podnela nikakvu krivičnu niti prekršajnu prijavu.

Radević je inače do nedavno bio član najuže ekipe gradonačelnika Kraljeva Predraga Terzića i zajedno sa njim je učestvovao u svojevrsnom „puču“ 2014. godine, kada je smenjeno dotadašnje rukovodstvo SNS, sastavljeno od prvoboraca koji su u toj partiji bili od osnivanja.

Ekipa mladih lavova oterala je te prvoborce i preuzela sve funkcije i do nedavno su bili nedodirljivi i držali se zajedno, ali ga se posle događaja u noći između 26. i 27. njegov prijatelj i saborac Predrag Terzić, bez milosti, odrekao jednom rečenicom, bez ikakvog obrazloženja.

Prebili razgaćenog i bahatog pomoćnika gradonačelnika Kraljeva i kaju se što nisu i ostale

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Staru ekipu je smenio Zelja i postavio ove junoše.. Interesantno da je svo vreme bila i odbornici Bazić koja je član gradskog veća u Pasageu…Kolika je povezanost policije nabolje govori to da je Bazićkin muž zadužen za nasilje u porodici u MUPu i zbog toga nema prijave za Radevića ..Osim toga tu su bili svi ali izgleda da i predsednik omladine nije sam ..Šta se tu dešava ,neiživljena deca,kupili im diplome ,obogatili se prebrzo a i muž tužioca ,direktor Vodovoda im je dobra garancija za, provod

88 Shares
Share via
Copy link