Balkan Koronavirus Srbija

Koronavirus se ponovo pojavio u Crnoj Gori, nadležni krive meč Zvezde i Partizana

Direktor Kliničkog centra Crne Gore (KC CG) Jevto Eraković izjavio je da se sa sigurnošću može reći da su svi novoregistrovani slučajevi virusa korona u Crnoj Gori uvezeni i dodao da očekuje da će broj zaraženih sledećih dana biti još veći.

Prema njegovim rečima, za ovakvu situaciju je kriv odlazak crnogorskih državljana na fudbalski derbi Partizan-Zvezda koji je igran u Beogradu.

Eraković je kazao da je, ukoliko se u obzir uzme neodgovorno ponašanje građana, sasvim očekivano to što se virus ponovo pojavio u Crnoj Gori.

„Sigurno da je bilo očekivano da ćemo dobiti virus, da će se importovati novi slučajevi. Da li smo očekivali u ovom broju i na ovaj način? Pa, ako posmatramo ponašanje određenih neodgovornih pojedinaca i grupa, onda je možda ovo bilo očekivano. Koliko će ih još biti? Sigurno još veći broj u narednih danima“, rekao je Eraković, a preneo Mondo.

On je naveo da su u sredu uveče hospitalizovana još dva pacijenta, tako da je u ovom trenutku, na lečenju u KCCG troje pacijenata.

„Pratimo njihovo stanje, dvoje pacijenata koje smo sinoć primili nas upozorava da budemo oprezni. Oni su sa ozbiljnom kliničkom slikom“, rekao je Eraković.

On je rekao da je Crna Gora odgovorno pristupila zaštiti zdravlja svojih građana, zbog čega i nije dozvoljeno otvoranje granica sa Srbijom.

Crna Gora je 2. juna proglasila kraj epidemije, jer 28 dana nije bilo nijednog novozaraženog.

Milojko Pantić: Crvena zvezda je SNS, a Partizan SPS. Vučić Srbiju vodi u mrak

51 Shares
Share via
Copy link