Koronavirus Srbija

Različiti podaci Batuta i pokrajine o broju obolelih od koronavirusa u Vojvodini (foto)

Prvi put od početka epidemije 6. marta, Institut za javno zdravlje Vojvodine objavio je informacije o broju zaraženih virusom kovid-19 u Vojvodini, a na potraživanje portala 021.

Prema podacima Instituta, od 6. marta do 13. maja, ukupno je u pokrajini zaraženo 809 osoba, najviše u Novom Sadu – 137.

Ova statistika se razlikuju od one koja se redovno objavljuje na sajtu covid19.rs, a te podatke dostavlja Institut za javno zdravlje Srbije “Milan Jovanović Batut”. Prema republičkim podacima, za nešto više od dva meseca, u Vojvodini je registrovano 1.056 obolelih od novog korona virusa.

Pokrajinske podatke 021.rs je dobio nakon više zahteva i prošlonedeljnog obećanja pokrajinskog sekretara za zdravstvo Zorana Gojkovića. Međutim, podatke o polu i godištu zaraženih nismo dobili.

Takođe, nema ni objašnjenja kako je moguće da se podaci vojvođanskog i republičkog instituta razlikuju. Prema “Batutu”, u Vojvodini je bilo više zaraženih i to za 247.

Prema pokrajinskom institutu, u Novom Sadu je ukupno 137 zaraženih, dok “Batut” navodi 213. Za Pančevo republika ima podatke o 153 obolela, a pokrajina o 104.

Za većinu mesta u Vojvodini, prema podacima dostavljenim 021.rs, Institut za javno zdravlje Vojvodine registrovao je manje obolelih od “Batuta”, samo u tri slučaja pokrajinska statistika pokazuje više zaraženih. Radi se o Vršcu gde Vojvodina ima podatke o 91 zaraženom, a “Batut” o 89, zatim o Kikindi gde je odnos 36 prema 30 i Sremskim Karlovcima gde je odnos 11 prema 3. Podaci su isti za samo pet mesta: Subotica (47), Bela Crkva (41), Zrenjanin (25), Irig (9) i Nova Crnja (2).

vojvodina koronavirus

Ne poklapaju se ni podaci o mestima u kojima nije bilo ni jednog zaraženog novim korona virusom, osim za Žitište, kojeg nema ni na jednom spisku.

U donjoj tabeli možete videti podatke oba instituta zaključno sa 13. majem i to za opštine sa više od 10 zaraženih u protekla dva meseca.

Korona u regionu: U Srbiji najveći broj zaraženih, ali najmanje umrlih

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

134 Shares
134 Shares
Share via
Copy link