Beograd Novi Sad

2 Novosađana među sedmoro novoobolelih od korona virusa, jedan u teškom stanju

korona-virus

Potvrđeno je da je u Srbiji od virusa korona obolelo još sedmoro, što znači da je ukupan broj zaraženih kod kojih je potvrđeno prisustvo ovog virusa 12.

Od sedam novih slučajeva, pet je povezano sa dve ženske osobe za koje je u utorak utvrđeno da su pozitivne posle direktnog kontakta sa državljankom strane zemlje koja je nedavno boravila u Srbiji, a za koju je utvrđeno da je pozitivna na virus korona nakon povratka u državu gde joj je prebivalište.

Preostala dva slučaja su potvrđena nakon njihovog boravka u i kontakata sa osobama u inostranstvu, u Italiji i Nemačkoj.

Četvoro pacijenata su smešteni u Klinici za infektivne bolesti u Nišu i oni su u stabilnom stanju i nisu životno ugroženi. Na lečenju u Infektivnoj klinici u Beogradu je petoro pacijenata.

Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu trenutno se nalaze tri pacijenta obolela od novog virusa korona, saznaje 021.rs. Jedan od trojice pacijenata u Novom Sadu je meštanin Bačke Topole koji je od prošle subote na lečenju u KCV.

Dva novoprimljena u Novom Sadu su iz grupe od sedam novoobolelih slučajeva, koji su prijavljeni na teritoriji cele Srbije do jutros u 8 časova. Jedan od njih dvojice ima težu kliničku sliku, što je jutros potvrdio direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović.

“Ovakav skok u broju obolelih je jednim delom neodogovrnost prema kolektivu, okolini. Potiču od jednog izvora. Apelujem na građane da poštuju apele nadležnih. Ako ste prehlađeni, kijate, nemojte ići na sastanke i skupove, nemojte praviti žurke”, istakao je Stevanović.

Prema njegovim rečima, neće biti iznenađenje da imamo veći broj obolelih i to uglavnom iz tog jednog izvora.

“Desilo se da se organizuje jedan skup i da je jedna osoba bila zaražena i u ovom trenutku imamo veliki broj zaraženih”, napominje Stevanović.

Danas za 11h zakazan je novi sastanak državnog vrha i epidemiologa u vezi sa donošenjem novih mera zbog širenja virusa korona.

Italijan u stanu pored sestre koja je umrla od korona virusa moli za pomoć (VIDEO)

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


50 Shares
Share via
Copy link