Koronavirus Novi Sad

Koronom zaražene 22 osobe u domu za stare u Petrovaradinu

U petrovaradinskom domu za stare Mass green house 22 osobe zaražene su koronavirusom, nezvanično saznaje portal 021.rs.

Od toga broja 16 su štićenici doma, dok je šestoro zaposleno u ovoj ustanovi.

Sedam osoba, među kojima je i R.S. (69), prvog korisnika ovog doma kod kog je ustanovljeno prisustvo Covid-19 nakon prijema u Institut u Sremskoj Kamenici, sada se nalaze na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine.

Zdrastveno stanje obolelih nije saopšteno, ali nezvanične informacije 021.rs su da je 15 zaraženih koji su ostali u Domu bez ikakvih simptoma, a da od onih koji su hospitalizovani samo R.S. ima ozbiljniju kliničku sliku.

Kako saznajemo, u privatnom domu za stare oboleli su registrovani samo u objektu u Preradovićevoj 7, dok u drugom, koji se nalazi nedaleko u Ulici Čajkovskog 11b nema korona pozitivnih.

Prema inforamcijama iz Pokrajinskog sekretarijata za socijalu, preduzete su sve mere za suzbijanje širenja epidemije, 26 osoba je testirano.

Za danas u 15h najavljeno je i zvanično obraćanje predstavnika Pokrajinskog sekretarijata za socijalu u vezi sa epidemiološkom situacijom u ovom domu za stare.

U Kliničkom centru Vojvodine se od jutros nalazi ukupno 34 obolelih od virusa korona. Ovo je znatan porast broja obolelih, jer je u sredu bilo 23 pacijenta, a dan pre toga 11.

Ovo povećanje je posledica ne samo dolaska sedam novoobolelih iz privatnog doma iz Petrovaradina, nego i nekoliko pacijenata koji su bili u privremenoj bolnici na Novosadskom sajmu, koja je u sredu zatvorena.

Inače, u Novom Sadu je u protekle tri nedelje bilo samo šest novoobolelih, pokazuju podaci Instituta „Batut“. Od tog broja, njih troje je evidentirano 28. maja, dok je juče, 3. juna registrovano četvoro novozaraženih, i to muškarac od 31 godinu i žene od 29, 50 i 75 godina.

Podaci o obolelima iz Petrovaradina tek danas trebalo da budu iskazani u statistici.

Kon: Došli smo do kraja epidemije, vreme je da ukinemo sve mere

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

38 Shares
Share via
Copy link