Magazin Srbija

Konvoj žandarmerije krenuo je jutros iz Novog Sada ka Beogradu (VIDEO)

Žandarmerija autoput
Foto: ScnShot TW/ Igor Jurić

Za danas u 10 sati najavljena je konstitutivna sednica Narodnog parlamenta, na kojoj ćemo dobiti novi saziv Skupštine.

Na dnevnom redu se nalazi potvrđivanje mandata poslanika, izbor predsednika, potpredsednika i generalnog sekretara Skupštine, kao i izbor članova parlamentarnih radnih tela.

Igor Jurić, direktor fondacije Tijana Jurić, jutros je tvitnuo video velike kolone vozila žandarmerije koje su se iz Novog Sada uputile ka prestonice.

Podsetimo, pokret DJB je sinoć održao protest ispred zgrade Parlamenta. Okupilo se oko 200 ljudi, a lider pokreta Saša Radulović je tom prilikom poručio da je taj skup samo uvod u današnju blokadu Skupštine.

– To nije više Narodna skupština, poslanici koje hoće da promovišu nećemo zvati narodnim nego faslifikovanim poslanicima – rekao je lider DJB Saša Radulović i pozvao građane da se danas u 9 sati u što većem broju okupe ispred Skupštine Srbije.

Nije poznato gde se uputio ovaj konvoj, ali s obzirom na važnost današnje sednice, kao i najave dela opozicije, razlog ovakve akcije se može pretpostaviti.

Samo, ostaje nejasno zbog čega se vlast, koja je veoma ponosna na svoju istorijsku i nikad ubedljiviju ponudu, plaši “neke tamo male” opozicije.

Ne možemo, a da se ne zapitamo od koga se to čuvaju i za koga dovode žandarmeriju iz unutrašnjosti zemlje? Od naroda, koji im je velikom većinom poklonio poverenje?

Neće biti…

Vučić, narcis bez maske: Psiholozi o tome zašto predsednik ne nosi masku

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


302 Shares
302 Shares
Share via
Copy link