Magazin

Koncerti koji se očekuju u 2021. godini, spisak lepih želja ili realna mogućnost?

koncert
Foto: portalmladi.com

Da li ste se uželeli velikih koncerata, festivala i žurki tokom prošle godine? Tokom leta prošle godine otvorio se mini prostor za organizaciju svirki i žurki na otvorenom, ali velikih događaja nije bilo. Mnogo planiranih prošlogodišnjih koncerata otkazano je zbog pandemije koronavirusom, a svi se nadaju da će ova koncertna sezona makar postojati.

Ništa nije sigurno u današnje vreme, ali organizatori planiraju da nadoknade izgubljenu 2020. godinu. U martu, tačnije 16. marta, se očekuje više puta odlagan gitarski kvartet „40 fingers“ iz Italije koji bi trebalo da nastupi u okviru 22. „Gitar art“ festivala, u Kombank dvorani.

Na istom mestu, istog meseca, očekuju se koncerti Dejana Cukića 20. marta, a Neno Belan bi po rasporedu pred beogradsku publiku trebao izaći 21. i 22. marta.

Kombank dvorana ugostiće u aprilu ljubitelje benda „Ničim izazvan“ i to 10. aprila, a odmah sledećeg dana na istu scenu će i „Čovek bez sluha“. Oni će odsvirati koncert u čast Mikice Zdravkovića, nekadašnjeg basiste benda, koji je izgubio bitku protiv koronavirusa.

Još uvek je nepotvrđen nastup „Queen real tribute band“ 16. aprila, pod nazivom „Show must go on“, a sve u znak 29. godina od smrti frontmena grupe „Queen“, jedinstvenog Fredija Merkjurija.

Legendarni beogradski sastav „Električni orgazam“ prošle godine je planirao velikim koncertom da obeleži neverovatnih 40. godina postojanja. Zbog svima znane pandemije i stopiranja života, oni su dočekali i 41. godinu rada, a očekuju svoj koncert 24. aprila ove godine.

„Paganini u odelu Džimija Hendriksa“, tako sebe voli da opisuje libansko-jermenski umetnik Ara Malikijan koji će prvi put na solo koncertu nastupiti pred beogradskom publikom. Poznat je po svojim izvođenjima filmskih i rok hitova.

U Kragujevcu se 19. juna očekuje koncert Zdravka Čolića na prostoru Kneževog Arsenala, a istog dana nekadašnji bubnjar grupe „Pink Floyd“ Nik Mejson sa svojim bendom će nastupiti u Sava centru.

Na ovogodišnjem Arsenal festu u Kragujevcu, publika očekuje da vidi grupe „Placebo“, „Dubioza kolektiv“ i „Gogol bordello“, u periodu od 24. – 26. juna, piše Politika.

Beograđani prošle godine nisu mogli da prisustvuju koncertu grupe „Pixies“ na Tašmajdanu, ali se nadaju da će ova godina doneti neke pozitivne stvari, te i koncert voljenog benda. Koncert se planira za 31. avgust.

Novosađani očekuju da će se festival Exit ove godine održati u punom kapacitetu kako bi na jedan grandiozan način proslavili dvadesetogodišnjicu.

Sve ovo može postati samo spisak lepih želja ukoliko se epidemiološka situacija ne popravi u narednih nekoliko nedelja i meseci.

Da li znate zbog koga su uvek prazna dva mesta na koncertima Đorđa Balaševića?

Antonije Kosanović

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link