Magazin

Optimistična prognoza povratka masovnih koncerata i festivala u 2021. godini

Tekuća godina nesumnjivo je najteža u istoriji svetske muzičke i manifestacione industrije, a masovno otkazivanje koncerata i festivala ostavilo je milione zaposlenih u pomenutoj industriji bez osnovnih primanja.

Ipak, vodeća globalna koncertna korporacija Live Nation optimistično je najavila povratak masovnih koncerta i festivala u 2021. godini.

Kao glavni razlog za optimizam navode ohrabrujuće vesti na polju pronalaska vakcine i razvoju sve bržih i jeftinijih testova na Covid 19.

U razgovoru sa investitorima i analitičarima izvršni direktor Live Nation-a Majkl Rapino rekao je da ohrabrenje daje i mali broj fanova koji su vratili ulaznice i zatražili povraćaj novca, kao i uspeh prodaje koncerata i festivala za leto 2021, navodi “IQ Magazin”, a prenosi Nova.

Budući da se koncerti gotovo uopšte nisu održavali na globalnom nivou, Live Nation je, poput ostatka industrije, pretrpeo ogromne gubitke te je tako u trećem kvartalu 2020. (jun – septembar), drugom potpunom finansijskom kvartalu od početka pandemije, zabeležio pad prihoda od 95,1%. To je rezultiralo operativnim gubitkom od čak 504 miliona dolara.

Rapino povratak živih nastupa očekuje sledećeg leta, mada priznaje da će se tačan vremenski raspored povratka razlikovati u zavisnosti od regiona te da će ova kompanija i dalje ostati fokusirana na to da ostane fleksibilna.

Istakao je i novu tehnologiju SmartEvent kompanije Ticketmaster, koja ima za cilj da organizatorima događaja omogući laku prodaju ulaznica za Covid-bezbedne događaje, i otkrio da Live Nation razvija niz procedura, u partnerstvu sa zdravstvenim stručnjacima, koji će omogućiti da se događaji održavaju bezbedno do pronalaska vakcine.

Od procedura za sanitaciju na lokacijama do pravila prilagođenih fanovima, kupovine ulaznica i najnovijih opcija testiranja, ova kompanija postavlja standarde koji će fanovima, zaposlenima i umetnicima pružiti mir pre, tokom i posle događaja. Gledajući u budućnost, Rapino tvrdi da je jasno da put do živih nastupa neće biti ravna linija te da će zbog toga Live Nation zadržati fleksibilnost i fokusirati se na inovacije sve do dugo očekivanog povratka muzike uživo.

Ovom bračnom paru zahvalan je ceo svet, a njihova ljubav, znanje i posvećenost dala nam je nadu u život bez kovida

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

144 Shares
144 Shares
Share via
Copy link