Srbija Vesti

Kon najavio protest ako vlast dozvoli novogodišnji doček

Medicinski deo Kriznog štaba poslednjih dana deluje prilično nervozno, a poslednji izraz neslaganja sa političkim delom štaba bio je i najava protesta, ukoliko se njihova reč ne uvaži na sednici zakazanoj za ponedeljak.

Ovu odluku objavio je epidemiolog Predrag Kon koji se protivio otvaranjima tržnih centara i generalno popuštanju mera tokom praznika.

“Protest podrazumeva da smo spremni da jasno pokažemo da smo protiv bilo kakavog organizovanja dočeka jer to može samo da pogoršava situaciju. Pogotovo sada kada su nam bolnice pune. Kriva jeste sada da je malo u padu, ali daleko je to od dobrog. Mi iz Kriznog štaba moramo biti jasni i kažem da smo protiv bilo kakvog dočeka”, rekao je danas (26. decembar) epidemiolog Predrag Kon, a preneo Noizz.

On je rekao da ako govorimo o ovom vikendu medicinski deo Kriznog štaba je bio protiv otvaranja tržnih centara.

“Ali sa druge strane, ako se poštuju mere kada idu u tržne centre da kupuju poklone, može doći do manjeg zaražavanja. Isto ako tržni centri moraju da rade tu moraju da se poštuju mere, tu moraju da postoje redari… Isto važi za ugostiteljske objekte – izjavio je on.

“Nema pregovora oko ovoga što sam rekao, Krizni štab je jasan. Taman i da se prepolovi broj zaraženih, ni to ne bi bilo dovoljno. Stav medicinskog dela Kriznog štaba je jasan i nema šanse da se taj stav promeni do ponedeljka”.

Kon je govorio i o dočeku koji je za nekoliko dana:.

– Organizovanog dočeka ne bi smelo biti ni u kom slučaju! Drago mi je što sve kolege zdušno stoje iza toga. Nema tu nekih razlika. Pitanje je i ekonomskih faktora, ali mi kao lekari ne možemo da gledamo na to. Mogu samo da kažem da smo bili protiv ovoga da za ovaj vikend radno vreme bude do 20 sati, ali svakako je sada manji rizik nego kasnije. I drago mi je da smo se i za ovo izborili – objasnio je član Krinog štaba.

Dakle, ukoliko se u ponedeljak usvoji predlog da u bilo kom vidu možemo da slavimo Novu godinu, a da to nije u najužem krugu porodice, očekuje se da će Krizni štab na čelu sa Konom da stupi u protest. Kako li će to izgledati? Prestaće da se bore za narod zbog njihovog ličnog neuspeha da njihova reč bude jača na sastanku? Pustiće sve niz vodu i prestaće da rade jer ih “niko ne sluša”?

Ujedinjeni protiv kovida: U ponoć 31. decembra izađite na prozore, pokažite da ste kod kuće

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Gospodin ima dovoljno godina da bi bio u samoizolaciji. Drugo, on je vakcinisan, pa je imun, i neka pusti građane na miru. On neka dočeka Novu godinu kod kuće.

generic vignette (DESK luftika.rs)
263 Shares
263 Shares
Share via
Copy link