Srbija Vesti

Kolege obrenovačkog heroja: Marko neće da se hvališe i da privlači pažnju, samo je beba bitna

Marko spašava bebu
Foto: PrtScn

-Marko ne želi da on bude centralna figura ove priče, već beba koja je spasena. I samo je to važno. Znam njegov stav o komunikaciji sa medijima i eksponiranju i siguran sam da bi vam on rekao isto. Ja mogu da vam kažem da smo svi presrećni jer je dete dobro. Svako bi isto postupio i Marko ne želi od ovoga da pravi priču o sebi – kaže u razgovoru za Luftiku Markov kolega koji nam se javio na telefon nakon što smo pozvali u firmu.

Poštujući Markovu privatnost, ostavljamo ga na miru a vas još jednom podsećamo na herojsko delo i naravno, srećan kraj ove fantastične drame koja se odigrala pre nekoliko dana.

Naime, sve se dogodilo u obrenovačkom naselju Zvečka kuda se majka sa svojom jednogodišnjom bebom vraćala od lekara, jer je mališan imao visoku temperaturu. U jednom momentu primetila je da je detetu pozlilo i da se onesvestilo.

Izbezumljena žena je zaustavila vozilo, uzela sina sa zadnjeg sedišta i pokušala da mu pomogne, tada je naišao drugi automobil iz kog je istrčao čovek i uzeo mališana koji je već prestao da diše.

Odmah je zgrabio dete majci iz naručja i kako nije uspeo da ga osvesti položio je bebu na zemlju i počeo da joj daje veštačko disanje. Krenula je jeziva trka sa vremenom u borbi za mališanov život.

Kako Kurir saznaje junak dana koji je spašavao mališana bio je Obrenovčanin Marko D. koji je srećom uspeo da reanimira dete. On je mališana koji je počeo da daje znake života čvrsto držao u naručju do dolaska hitne pomoći.
– Dečak je dobro, čuo sam se sa njegovom majkom, oporavlja se i nema nikakvih posledica, rekao je kasnije Marko za Kurir.

Kako se sve odigralo pogledajte u video ispod:

Ovo je ljudina iz Obrenovca koji je reanimirao bebu na putu, cela Srbija mu kliče

Luftika redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

56 Shares
Share via
Copy link