Horoskop Horoskopski znakovi

Koji poludragi kamen zastupa vaš znak i kako on utiče na vas?

Mesečev kamen

Mesečev kamen je poludragi kamen koji najviše pogoduje osobama rođenim u horoskopskom znaku Rak.

Veruje se da nošenje mesečevog kamena pospešuje intuiciju i empatiju prema drugim ljudima. Takođe, da omogućava da osobine osobe koja ga nosi, bile one pozitivne ili negativne, isplivaju na površinu.

Postoji mišljenje i da ublažava stres i nervozu, kao i da uspostavlja emocionalnu ravnotežu. Smatra se odličnim kamenom za lekare, sestre i druge medicinske radnike, koji moraju da ostanu prisebni u izuzetno emotivnim situacijama.

Sličan efekat ima i kod direktora, koje uči da ne moraju da isključe emocionalnu stranu posla da bi bili uspešni.

Po Feng Shui-u, mesečev kamen se koristi za smirivanje i kanalisanje Yin energije , kao i za energiju Feng Shui vodenog elementa, koju imitira. Dom ili kancelarija sa puno vatrene Yang energije može imati koristi od sposobnosti mesečevog kamena da uspostavi kvalitetnu ravnotežu.

Mir i spokoj koji mesečev kamen generiše ima senzualan i, čini se, kvalitet van ovog sveta, koji je prožet očaravajućim sjajem optimizma i kreativne energije.

Mesečevom kamenu se pridaju mnoge mistične i magične osobine. U nekoliko kultura smatran je za sveti i magični kamen.

U Indiji ga nazivaju ˝kamen sna˝, jer je navodno donosi prelepe snove noću. U arapskim zemljama žene ga često nose ušivenog u svoju odeću, jer se tamo ceni kao simbol plodnosti.

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


594 Shares
594 Shares
Share via
Copy link