Horoskop Horoskopski znakovi

Koji poludragi kamen zastupa vaš znak i kako on utiče na vas?

Ahat

Ahat (Agate) je poludragi kamen koji najviše pogoduje osobama rođenim u horoskopskom znaku Blizanci.

Veruje se da osobi koja ga nosi donosi zaštitu od opasnosti, dobro raspoloženje, povećava samopouzdanje i budi urođene talente i kreativnost.

Takođe, postoji mišljenje, da ga je dobro nositi u stresnim trenucima jer daje snagu, hrabrost i otklanja lošu sreću. Što se poslova tiče ahat bi trebalo da nose osobe koje se bave prirodom: gajenjem voća, povrća, cveća i inženjeri hortikulture.

Benifite od njega mogu imati i vojnici, advokati, novinari, pisci, političari, kao i oni čiji posao zahteva preciznost: hirurzi, arhitekte, računovođe, laboratorijski radnici.

Kao vrsta kvarca, ahat se nalazi u različitim bojama i oblicima. Po Feng Shui-u, ahat kombinuje snagu kamena sa fluidnosti vode i prozirnosti vazduha – što daje zaista jedinstvenu kombinaciju energija.

Posebno je to što ima izbalansiranu energiju koja se tiče zdravlja i sam po sebi može biti vrlo umirujuć – to se posebno odnosi na plavi ahat. Slična energija se može pripisati i drugim vrstama ahata – njihova energija se izražava dodatno posebnim bojama.

Na primer, vatra crveni ahat će imati istu energiju zdravlja, ali u više kumulovanom obliku, a zeleni ahat će pored energije zdravlja delovati i vrlo osvežavajuće za um i telo osobe koja ga nosi.

Ahat je tokom istorije bio poznat i priznat od skoro svih naroda, koji su mu pripisivali različite osobine i uticaje. U Starom Rimu su ga nosili da bi se umilostivili Bogovi, Persijski magovi su ga koristili za zaštitu od oluja, dok je u Staroj Aziji korišćen za predviđanje budućnosti.

U Vizantiji i za vreme Renesanse su bile popularne činije od ahata.

Koji sport vam odgovara prema horoskopu

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

594 Shares
594 Shares
Share via
Copy link