Horoskop Horoskopski znakovi

Koji poludragi kamen zastupa vaš znak i kako on utiče na vas?

Žad

Žad je poludragi kamen koji najviše pogoduje osobama rođenim u horoskopskom znaku Vaga.

Veruje se da žad donosi mir i mudrost osobi koja ga nosi, pomažući joj da dosegne viši spiritualni nivo i tako podstakne pojavu inspiracije u ljudima.

Takođe se smatra i kao kamen snova, jer se veruje da, stavljen pod jastuk spavača, čini da se zapamti ono što se sanja.

Osobi koja ga nosi može pojačati samopouzdanje i može pomći, ako se pri tom drži u desnoj ruci, pri donošenju ispravnih poslovnih odluka.

Po Feng Shui ideologiji, žad je kamena čistote i pročišćavanja. Još jedna od osobina žada je pružanje nežnost i duhovne hrane, jer je žad kamen koji štiti i podržava energiju ljubavi.

Njegova energija je veoma različita u odnosu na ostale kristale, jer nema njenog naglog oslobađanja, već je to lagana, kvalitetno izbalansirana i harmonična energija. Žad je vekovima korićen, po Feng Shui-u, zbog svojih sposobnosti za stvaranje osećaja spokoja, harmonije i ravnoteže.

Takođe se koristi za zaštitu i sreću u raznim oblastima, od stvaranja bogatstva do privlačenja više prijatelja.

Žad ima veoma dugu istoriju, skoro 7000 godina, i bio je poznat brojnim drevnim kulturama, a naročito u Kini. Od 3000. godine p.n.e. bio je poznat u Kini kao ˝kraljevski drgulj˝.

U njenoj dugoj istoriji umetnosti i kulture, žad je bio tretiran kao zlato i dijamanti u Evropi i imao je veoma poseban značaj, koji se održao do današnjih dana. On otelotvoruje konfučijske vrline mudrosti, pravde, samilosti, skromnosti i hrabrosti, ali je, takođe, i simbol ženske erotičnosti.

Maje, Asteci i Olmeci iz Centralne Amerike su ga cenili više nego zlato, dok je u drevnom Egiptu bio poznat kao kamen ljubavi, unutrašnjeg mira i harmonije.

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

594 Shares
594 Shares
Share via
Copy link