Magazin Srbija

Sa Prajda na daće: Ko je Milica Đurđić, partnerka premijerke Ane Brnabić?

milica đurđić
Foto: FoNet/ Vlada Srbije Slobodan Miljevic

Partnerka premijerke Ane Brnabić, Milica Đurđić, ponovo je dospela u žižu javnosti proteklog vikenda, pojavivši se najpre na šetnji u okviru Evroprajda u Beogradu, a potom je sa predsednicom vlade otputovala u London povodom sahrane britanske kraljice Elizabete II, piše Danas.

Kako je juče na sastanku sa zvaničnicima EU rekla predsednica Vlade, ona se zalagala za to da na ovogodišnjem Evroprajdu „svi budu bezbedni“. Dodala je i da će je u šetnji predstavljati njena partnerka Milica, koja se zaista i pojavila u crvenom mantilu i privukla pažnju svih medija i prisutnih.

Foto: Danas

Dan kasnije, premijerka je objavila fotografiju iz Londona, gde će prisustvovati sahrani britanske kraljice Elizabete, a na kojoj se ona zajedno sa Milicom upisuje u knjigu žalosti.

Nakon što se saznalo da je Milica Đurđić u dugogodišnjoj vezi sa premijerkom Srbije, Anom Brnabić, usledili su brojni tekstovi o njenom izgledu, modnom stilu, kao i brojne fotografije sa kulturnih događaja koje su zajedno posećivale – od otvaranja Muzeja savremene umetnosti, do koncerta Beogradske filharmonije.

Tada smo saznali da je, kako su je tabloidi opisali, lepa, uspešna, pametna mlada doktorka.

Godine 2019. zajedno su se pojavile u šetnji na Paradi ponosa u Beogradu.

Posebnu pažnju je izazvala kada se saznalo da se podvrgla vantelesnoj oplodnji i da je trudna. Kada je rodila sina Igora, mediji nisu prestajali da pišu o tome. Za sada je Milica, po zakonima Srbije, samohrana majka.

Interesantno je da javno dostupnih podataka o Milici Đurđić gotovo i nema. Ono što znamo iz medija, partnerka Ane Brnabić bila je zaposlena u Kliničkom centru Srbije, u Centru za radiologiju i magnetnu rezonancu, a navodno je studije medicine položila sa svim desetkama, i to u roku.

Posao je dobila na regularnom konkursu 2015, tvrde mediji, sa visokim prosekom i na osnovu znanja.

Od Džihana Abazovića, brata crnogorskog zvaničnika Dritana Abazovića, mediji su nedavno saznali da radi u njegovoj privatnoj Opštoj bolnici Biocell Hospital na Novom Beogradu kao šefica radiologije.

– Moja partnerka je individua za sebe, njen profesionalni život je njen profesionalni život, tako da nema potrebe da ja zloupotrebljavam govornicu Vlade Srbije da pričam o tome, kazala je nedavno Brnabićeva u Vladi Srbije, povodom Miličinog posla s Abazovićem.

Premijerka za svoju partnerku kaže da joj je najveća podrška u životu.

– Milica ima svoju karijeru i posao koji je izuzetno odgovoran i težak. Ona je, nažalost, postala javna ličnost, iako to nikada nije želela. Razgovaramo o mom poslu i teškim odlukama, jer je posao takav da se neumitno posledice i kritika mog života tiču i nje. Imamo veliko uzajamno poštovanje prema karijerama i razumevanje svih žrtava koje sa tim idu. Što se tiče njenih pojavljivanja u javnosti, to je više njena podrška meni nego želja da se pojavljuje i ja joj zahvaljujem na tome, izjavila je svojevremeno Brnabićeva.

Prošle godine pojavila se na naslovnoj strani prestižnog časopisa L’Officiel Arabia, kada se i prvi i jedini put oglasila u medijima. Ona je u Dubaiju dala intervju u kom je govorila na koji način promoviše srpsku kulturu i umetnost.

– Volim modu, ali nisam njen rob. Ne pratim trendove. Oblačim ono što volim i ono u čemu se dobro osećam, rekla je Milica i dodala da najviše uživa na dva mesta u Beogradu – na hipodromu kod mosta na Adi i u Beogradskoj filharmoniji.

– Što se tiče Beogradske filharmonije, moj sin je obožava, voli muziku i često idemo tamo zajedno, ispričala je Milica Đurđić.

Izvor: Danas

Brat Ane Brnabić zaradio 4,1 miliona evra iz budžeta pa se povukao da ne ispadne da nije fer

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

111 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap