Magazin

Ko je kriv što su nam žene postale kao muškarci, a muškarci kao tetke u klimaksu?

Položaj žene u današnje vreme česta je tema diskusija. Koja je uloga žena danas? Da li je emancipacija izazvala kontraefekat? Kako su muškarci postali kao tetke u klimaksu a žene kao muškarci? Ovo su samo neka od pitanja na koje je odgovor potražila lolamagazin.com.

Ovo nije tekst za fine i pristojne žene

Ovo nije tekst za one što se šapatom po ćoškovima kancelarija ibrete na tuđu dužinu suknje i odlazak na letovanje s prijateljicama,.

Živimo u društvu koje smatra da žena ne može uspeti bez muškarca. U takvim mišljenjima nažalost, prednjače žene i to upravo one koje nikada nisu imale hrabrosti i snage da budu svoje i da svoje želje stave na prvo mesto.

One će prve osuditi uspeh druge žene i pripisati je nekom, nevažno kojem, ali muškarcu koji “verovatno” stoji iza nje.

Srbin 21. veka: Samostalan sam, ali kod mame živim

Ovde pričam o onim drugim, o ženama koje su imale hrabrosti da budu svoje. Gledam ih kako su pametne, obrazovane, lepe, negovane, zgodne, modno osvešćene, prespremne, kako bi rekli klinci.

I gledam današnje muškarce; sve smotanije, kilavije, nesposobnije, navikle na maminu kuhinju, nespremne za brak i porodicu čak i u kasnim tridesetim. Od žene očekuju da bude žensko i muško, majka i supruga, ljubavnica i prijateljica, moler, tapetar, vozač, kuvarica i mentor.

Osnovno je da ih svaki put potapšeš po glavi kad naprave nešto što se podrazumeva… odmah padnu u depresiju i osećaju se zapostavljenim.

Kako smo došli u ovakvu situaciju?

Ko je kriv što su nam žene postale kao muškarci, a muškarci kao tetke u klimaksu? One sve mogu i sve rade, a oni sve više ne mogu i neće. Pritom, žale se i jedni i drugi, nikome nije dobro.

Dok su nas žene učili da MORAMO ovo i ono, njih su učili da njihova ŽENA U NJIH MORA RADITI ovo i ono. E, sad kad smo se mi dovoljno NAMORALE i uspele obezbediti kakvu-takvu finansijsku samostalnost, shvatile smo da sve možemo same.

Rezultat ove “emancipacije” jesu frustrirane žene koje u stvari žarko žele onu staru, dobru, tradicionalnu ljubav, podršku i razumevanje, i frustrirani muškarci koji žele isto to i da se osećaju potrebnim.

Ali avaj, kako da se osećaju potrebnim kad su ih majke vaspitale tako da nađu dve suprotnosti u jednoj ženi: a) ženu koja je “nesposobna” i ne zna sama da ode ni do supermarketa, b) ženu koja sve zna i hoće da uradi za njega i umesto njega.

U prvoj varijanti, ako nađu ženu koja je “nesposobna”, muškarci kukaju jer im je dosta pritiska i ne mogu više da nose sve na svojim leđima, a u drugoj ne mogu više da podnesu što je žena superiornija od njih.

“Nije stala od jutros”

Kako god okreneš, ne valja. A sredine izgleda nema ili je ona u tako zanemarivom procentu prisutna da je to neprimetno.

U kasnim dvadesetim ova je disproporcija u zrelosti najvidljivija. Žena je već tada zrela ličnost, spremna za rađanje, za savijanje gnezda, trči na dva, tri posla, što bi babe rekle “nije stala od jutros”.

Završila fakultet, pa master, pa možda i doktorat, položila sve moguće stručne ispite, odavno su u vezi, ali ona ČEKA NJEGA DA ON ODLUČI kad će se napokon uzeti.

Naučno dokazano: Žene skraćuju vek muškarcima

Share via
Copy link