Koronavirus Srbija

U KCV 139 obolelih od virusa korona, u poslednja 24 sata primljen 31 pacijent

klinicki-centar-vojvodine-rojters

Ukupno 139 pacijenata obolelih od virusa korona trenutno se leči u Kliničkom centru Vojvodine, što je značajan rast novoobolelih koji su hospitalizovani poslednjih dana.

Od ovog broja, četvoro obolelih nalazi se na respiratoru, javlja 021.

U poslednja 24 časa u Klinički centar Vojvodine primljen je 31 pacijent sa virusom korona, navode u ovoj ustanovi, koja zbrinjava obolele iz Vojvodine.

– U cilju sprečavanja zarazne bolesti COVID-19 i preduzimanja svih preventivnih mera i postupaka širenja virusa, zaštite zdravlja i bezbednosti stanovništva, podsećamo da obavezna preventivna mera podrazumeva nošenje zaštitnih maski u gradskom, prigradskom i međumesnom saobraćaju, a preporučuje se nošenje maski u svim zatvorenim prostorima. Osim ovih preporuka, neophodno je održavanje odgovarajuće distance, kao i redovno pranje i dezinfekcija ruku – navode u Kliničkom centru Vojvodine.

U samoizolaciji se nalazi 416 pacijenata, što znači da dnevno u ovaj vid lečenja i preventive ode pedesetak građana.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković najavio je otvaranje još dve klinike za prihvat eventualno većeg broja obolelih građana i evidentirao Vrbas kao potencijalno žarište.

Gojković: Teško da će Exit biti održan u zakazanom terminu

14 Shares
Share via
Copy link